Care Inn

Willemeine Bol: Een sprong van jewelste


Uit het door haar geschreven boek Op vleugels van nieuwsgierigheid:

 

Eigenlijk heb ik al het gevoel dat het misgaat. Ik ben vandaag wat bibberig en een beetje onzeker op de benen. De geur van paardenmest walmt me tegemoet als ik de stal binnenkom. Ik tors het zadel en het hoofdstel met me mee naar de paardenbox. Ik begroet Irus zoals ik altijd doe. Even een aai over haar neus, stevig kroelen in de manen en een praatje:

“Och beest, hoe is het nou vandaag?”

Groot en dik is zij. Een stevige pony die eigenlijk gewend was op het strand van Ameland te rennen. Nu is ze bij ons in de manege en ze is de liefste van allemaal. Ik kan met haar lezen en schrijven. Zelfs de galop gaat helemaal heerlijk. Als ik haar heb opgezadeld en het hoofdstel heb aangetrokken, neem ik haar mee naar de bak, begeleid door iemand van de manege. Vanaf daar kan ik het weer alleen. Ik schuif een voet in de beugel. Ik pak het zadel goed beet, neem een sprongetje en daar zit ik hoog en veilig op haar rug. Ik spoor haar aan door een druk van mijn benen en ze gaat rustig stappen. Door de weerkaatsing van het gekraak van het leren zadel en de muur van de bak kan ik horen dat de zijkant van de bak dichterbij komt…

 

 

Willemeine Bol

Het boek over hoe de beperking van blind zijn het leven van deze Oisterwijkse inwoonster heeft verrijkt.

Bovenstaande korte schets is een van de 66 verhalen, die beschrijven hoe de beperking van blind zijn het leven van deze Oisterwijkse inwoonster heeft verrijkt. Zolang ze mensen ontmoet stellen ze haar allerlei vragen over de belevingswereld met ogen die niet waarnemen. En zo ontstond het boek ‘Op vleugels van nieuwsgierigheid’, waarin ze de lezer wil meenemen in die voor velen zeer onbekende en onbegrijpelijke wereld. Onder het pseudoniem Willemeine Bol schreef ze het boek dat nu te koop is bij Boekhandel Oisterwijk.

Komende weken publiceren wij wekelijks een selectie uit dit boek. Klik hier voor eerdere publicaties.