Care Inn

Wie rijdt er in gemeente Oisterwijk meiden van de fiets? (Update)


Is er iemand boos of is het een gestoorde gek die meiden van fiets rijdt in Oisterwijk?

Meerdere inwoners in de gemeente Oisterwijk (Moergestel, Heukelom, Haaren) melden dat hun dochter is aangereden of daartoe bedreigd is door een automobilist.

De Heukelomseweg in buurtschap Heukelom, tussen Berkel -Enschot en Oisterwijk (Bron: Google Maps).

Dat was ook het geval in de nacht van dinsdag op woensdag, rond 2.00 uur in de nacht, aan de Heukelomseweg in Heukelom. ‘De auto stopte een paar keer om vervolgens het fietspad op te rijden en hard tegen haar aan te rijden,’ aldus een van de ouders. De auto zou daarna naar Oisterwijk zijn gereden; het kenteken of type is onbekend. Er zou voor deze actie – los van dat dit in geen enkel geval valt goed te keuren – volgens de gedupeerden geen aanleiding zijn geweest. Het slachtoffer kon gelukkig zonder verwondingen naar huis fietsen.

Meerdere ouders hebben laten weten hetzelfde te hebben meegemaakt in de afgelopen maand, tussen Berkel-Enschot en Oisterwijk. Er zijn tot nu toe drie concrete gebeurtenissen bekend, waarbij volgens de gedupeerden zonder aanwijsbare oorzaak een auto doelbewust op de meiden op de fiets is ingereden. Bij twee van deze voorbeelden werden zij ook geraakt. In een geval zijn er ook verwondingen te betreuren.

Wij komen graag in contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, of getuigen zijn geweest van een dergelijke situatie. Dat kan middels een reactie op dit bericht via onze socials, of via mail@oisterwijknieuws.nl. Uiteraard is het ook belangrijk uw informatie door te geven aan de politie; bel 0900-8844.

Enkele voorbeelden

Bovenstaande meest recente gebeurtenis staat niet op zichzelf. Zo is er afgelopen maandagavond op de parkeerplaats achter de Druiventros in Berkel-Enschot een auto op een groepje jongeren ingereden. Deze konden allemaal net op tijd wegspringen. Vorige maand is een melding bekend van de nacht van 18 op 19 mei, daar werd rond 3.00 uur eveneens op de Heukelomseweg tussen Berkel-Enschot en Oisterwijk een jonge vrouw achtervolgd (klik hier); toen zij een zijstraat in sloeg, keerde de auto en heeft haar aangereden.

Politie roept op: bel direct de Politie!

Vandaag zijn er meerdere meldingen gedaan bij de Politie. Die geeft aan dat het gaat om vermoedelijk twee mannen die vlak langs fietssters rijden, waardoor deze schrikken en uit moeten wijken. ‘Het gebeurt op verschillende plekken, maar lijkt inderdaad rondom Heukelomseweg tussen Oisterwijk en Berkel-Enschot te zijn. Gelukkig is er nog niemand gewond geraakt (zover bij Politie bekend – Red.). Het lijkt te gaan om baldadigheid, mensen willen laten schrikken, bang maken. Maar dat weten we natuurlijk niet zeker.’

Volgens de gedupeerden gaat het hier echter niet om ‘laten schrikken’ maar om bewust aanrijden. Ook is er aan onze redactie gemeld dat bij minstens een geval een gewonde valt te betreuren. En de schrik zit er goed in.

Het is voor de politie moeilijk om achteraf iets te doen. Het verzoek is om ieder geval alle incidenten te melden, en als een dergelijke situatie zich voordoet, direct te bellen. Noteer kenteken, signalement of maak indien mogelijk een foto. Bel in nood 112, of anders via 0900-8844.