Care Inn

Jurgen uit Oisterwijk eert overleden dochter tijdens Alpe d’HuZes (Live te zien bij SBS6)


Het overlijden van de 9-jarige Luna op Kerstavond 2017 slaat een groot gat in het gezin van Jurgen en Karin. Senna, de oudere zus van Luna, heeft ook kanker gehad. Ter nagedachtenis aan Luna fietst Jurgen, samen met presentatrice Dyantha Brooks, de Alpe d’Huez op. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker.

Hieronder een kort interview (zie video). Zijn beklimming tijdens Alpe d’HuZes is op 6 juni live te volgen op SBS6 en Radio 10.

De ultieme zes keer

Dyantha Brooks fietst samen met Jurgen (Bron: Talpa Network)

Tot november 2014 vormen Jurgen, Karin en hun dochters Senna (9) en Luna (6) een gelukkig gezin. Maar dan blijkt eerst Senna en daarna Luna een zeldzame vorm van kanker te hebben. Senna overleeft haar ziekte, Luna helaas niet. Jurgen: “Na in eerdere edities van Alpe d’HuZes al eens drie en vier keer de top te hebben bereikt, wil ik deze keer voor de ultieme zes keer gaan.” Ook zijn vrouw Karin doet de dag ervoor mee. Zij beklimt samen met Ninthe, de beste vriendin van Luna, wandelend de berg tijdens Alpe d’HuZus. Dit sportevenement op de beroemde Franse berg geeft het gezin kracht om het verlies van hun dochter Luna te kunnen dragen.

Live bij SBS6 en Radio 10

Deze editie van Alpe d’HuZes is op 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur live te volgen op SBS6. Negen bekende Talpa-gezichten trotseren ook de berg, ieder samen met een deelnemer die zelf een dierbare verloren heeft aan kanker of zelf ziek is (geweest). Naast Dyantha Brooks zijn dat Johnny de Mol, Leo Alkemade, Dennis van der Geest, Ronald Molendijk, Leontien van Moorsel, Winston Gerschtanowitz, Roxane Knetemann en Manuel Venderbos. Noa Vahle, Evelien de Bruijn, en ook Johnny de Mol, Roxane Knetemann en Manuel Venderbos doen verslag van het evenement.

Over Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een jaarlijks sportevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen, hardlopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Ook hebben de deelnemers de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen voor belangrijk kankeronderzoek. Sinds 2006 heeft Alpe d’HuZes meer dan 200 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. Talpa Network support Alpe d’HuZes sinds 2020.

Doneren en meer informatie lezen over de BN’ers en hun buddies kan via sbs6.nl/doneren. Meer informatie over Alpe d’HuZes is te vinden op opgevenisgeenoptie.nl.

Donderdag 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur, is de uitzending live te zien op SBS6 en het YouTube-kanaal van SBS6. Ook Radio 10 besteedt de hele dag aandacht aan het evenement. De bekendmaking volgt donderdag 6 juni in uitzending van De Oranjezomer om 21.30 uur op SBS6 en live rond 19.45 uur op Radio 10.