Care Inn

Eerste League wedstrijd ooit bij rugby Oysters Oisterwijk


Brabant Bears, een gloednieuw team dat werd opgericht door enkele fanatieke League spelers uit Brabant die voorheen hun heil elders moesten zoeken, met namen: Kees Kuijpers, Bonne WIlce en Hamish Wragg, speelden hun tweede competitiewedstrijd in de NRLB.

De eerste League wedstrijd die ooit bij de Oysters gespeeld werd (Bron: oysters.nl)

De eerste wedstrijd tegen Harderwijk Dolphins werd vrij gemakkelijk gewonnen maar de wedstrijd die zaterdag op het programma stond, tegen veelvoudig NL kampioen The Hague Knights, dat zou andere koek worden. Toch liepen de Bears, met in de gelederen, maar liefst 5 Oysters, te weten: Bonne Wilce, Hamish Wragg, Jonas van Spaandonk, Isaac Kense en Facundo Viglione (en ex Oyster Sebastian Wilce), vrij gemakkelijk naar een comfortabele voorsprong. De ruststand was 32 – 12. Maar de Hagenezen besloten in de 2e helft uit een heel ander vaatje te tappen. En daar hadden de Bears vooralsnog geen antwoord op. De riante voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en 12 minuten voor tijd keken de nieuwkomers zelfs tegen een achterstand aan 32- 34.

Wat nu? Gelukkig bleek het team van coach Bonne Wilce nog over een tweede adem te beschikken en wist in de resterende tijd toch nog een mooie overwinning te boeken. Zoals zo vaak voor de Oysters wist Isaak Kense ook in deze wedstrijd de belangrijke puntjes te maken. Met twee overwinningen staan de Bears nu bovenaan de tabel, samen met Wolves uit Zwolle.

Laatste evenementen voor de grote pauze
TBM en Colts hebben nog wat tegoed; Trip naar Schotland! Lang gewacht, veel gespaard, hard gewerkt maar aan de horizon gloort dan eindelijk de dik verdiende reis naar Schotland. Logan heeft gezorgd dat het team in ieder geval een mooie wedstrijd speelt tegen zijn home team. Dat gaat een reisje worden dat niet makkelijk vergeten wordt. De groep vertrekt op donderdag 27 juni en is weer terug in Oisterwijk op maandag 1 juli. Have fun! And behave like Oysters!

De TBM nemen dit weekend nog deel aan een toernooi in Dordrecht. Daarna gaan ze nog de wijk in als kleine ambassadeurs van onze vereniging en als afsluiting op zaterdag 22 juni in Den Haag/Schevenigen meedoen aan het grote Beach Rugby Toernooi. Na de laatste wijk training gaan ook de kleinsten een tijdje proberen af te kicken van de rugbysport.

Ralf Steenbakker speler van het jaar
Vlak na het vriendschappelijke touchtoernooi werden de spelersawards van dit jaar uitgedeeld door de betreffende trainers. De speler van het jaar (senioren) is Ralf Steenbakker. Ralf haalde dit jaar een bijzonder hoog niveau. In vrijwel elke wedstrijd wist hij zijn invloed aan te wenden. En in de statistiek van Rugby Nederland eindigde hij zelfs op een tweede plaats in het klassement “meeste punten in de tweede seizoenshelft” achter Rotterdammer Maddox. Namelijk met het ongelofelijke aantal van 75. Ralf is nog lang niet versleten. Volgend jaar gaan we samen weer van hem genieten.

De overige prijswinnaars waren:
Cubs:Huub Swanenberg (meest ontwikkeld) en Wietse Brouwers (speler van het jaar)
Junioren: Teun Welsing (meest ontwikkeld) en Frits van Alebeek (speler van het jaar)
Colts: Wordt bekend gemaakt op tour naar Schotland
Senioren II: Bastiaan Been
Senioren: Meest ontwikkeld: Stein van Roessel