Care Inn

Bijzondere groepsfoto voor 80-jarige Taxandria Atletiek Oisterwijk


Taxandria Atletiek bestaat 80 jaar! Een hechte club die iedereen verbindt.

De 80-jarige Taxandria Atletiek in Oisterwijk.

Op 15 juni 1944 werd Taxandria Atletiek opgericht, een bijzondere tijd om dat te doen tijdens de oorlog. In oktober 1944 werd Oisterwijk bevrijd. Nu, anno 2024 vieren we op precies dezelfde datum dat de vereniging 80 jaar bestaat. Ook bijzonder.

Op vrijdagavond deden de junioren van Taxandria even voor hoe je feest viert. De kantine was omgedoopt tot een ware disco, compleet met DJ, lasershow, rookmachine en glow-in-the -dark gadgets. De voetjes gingen van de vloer, terwijl er met chips en een frietkar lekker gesnackt kon worden.

Op zaterdagochtend was de hele vereniging tegelijk aanwezig! Over een Taxandria blauwe loper, werden alle leden op een ludieke muzikale manier ontvangen, waarna jong en oud werd gemixt voor een speciale jubileum warming-up. Veel leden gebruiken tijdens de training Strava en daar is na deze warming-up het getal 80 af te lezen. Hoe leuk bedacht! Daarna deed ieder op zijn eigen niveau de gebruikelijke training. De pupillen en junioren deden op deze bijzondere dag gezamenlijk mee aan een aantal spellen tijdens hun training. Na de jubileumtraining werden alle leden getrakteerd op taart en volgde er een groepsfoto.. Een mooi aandenken aan deze mijlpaal in de geschiedenis van Taxandria.

Het feest was nog niet klaar, want zaterdagavond was de feestavond voor 18+ leden. Die startte met een goed gevulde kantine met Taxandria leden en ere-leden. Na de introductie van het nieuwe clublied volgde een heerlijk buffet van verschillende culturele hapjes. Dezelfde dj weet ook deze feestavond de voetjes van de vloer te krijgen. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers van de club kijkt de vereniging met veel trots terug op een fantastisch jubileumweekend

Het vieren van deze mijlpaal is extra bijzonder vanwege het feit dat de vereniging op de huidige locatie met de atletiekbaan kan blijven. Met veel dank aan de inzet en inspanningen van het bestuur en de gemeenteraad!

In verbinding met iedereen binnen de club, gaan we sportief door met baanatletiek, hardlopen, sportief wandelen en triathlon, op weg naar het volgende lustrum.