Care Inn

Asterius geeft koffieconcert met een twist in Oisterwijk


Komende zondag om 11.00 uur geeft Koninklijke Harmonie Asterius een koffieconcert op het Lindeplein.

Asterius op het Lindeplein in Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel).

Zowel het grote leerlingenorkest als het harmonieorkest zullen de zondagochtend muzikaal opluisteren met bekende, vrolijke melodieën. Luisteraars kunnen bovendien fijn plaatsnemen op het terras voor een kop koffie en gebak.

Het opleidingsorkest en het harmonieorkest zullen zelf werken ten gehore brengen, maar sluiten de ochtend gezamenlijk af met bekende melodieën voor jong en oud. Als kers op de taart staan er na afloop van het concert muzikanten klaar met instrumenten om uit te proberen. Zo kan iedereen die komt luisteren eens uitproberen hoe het is om op een instrument te spelen.

Sinds afgelopen april is een groot deel van de leerlingen doorgestroomd naar het opleidingsorkest, waar een volgende muzikale stap wacht na het instapensemble. Door de doorstroom bestaat het opleidingsorkest nu uit 25 jonge muzikanten. Hoog tijd om te laten horen waar zij de afgelopen maanden samen aan hebben gewerkt. Het nieuwe instapensemble wacht nog eventjes met hun eerste optreden, namelijk op 2 juli tijdens de laatste ‘repetitie’ van het seizoen.

Voor het harmonieorkest is het koffieconcert de muzikale afsluiter van een mooi verenigingsseizoen. De leden gingen afgelopen najaar op festivaldeelname en gaan komend najaar meedoen aan het concertconcours in Veldhoven.