Care Inn

Wandel mee door de Zuid-West flank van Oisterwijk


De eerste dinsdag van de maand wandeling op 4 juni gaat door het zuid-westelijk gebied tussen Oisterwijk en Bosscheweg (N65) en Heukelom.

Wandel mee met dit gezelschap.

De start is om 9.30 uur bij wandelknooppunt 18 nabij de Kerkhovense molen. De wandeling gaat overwegend door het open gebied tussen Oisterwijk en de Bosscheweg (N65) en door Heukelom. Het vertrekpunt ligt aan de noord-west rand van het dorp bij de fraaie Kerkhovense Molen in Oisterwijk, dit is een monumentale stenen stellingmolen uit 1895, die nog altijd in bedrijf is en toegankelijk is voor bezoekers.

De molen is een juweeltje van bouwkunst in optimale staat. Het gebied waar we doorheen wandelen wordt doorkruist met verschillende wegen we zien coulissenlandschappen met verspreide karakteristieke Boerderijen, landhuizen en veel perceelbeplanting, zoals houtwallen en hagen en ook veel boomkwekerijen. Het betreffende gebied is onderdeel van de studie in het kader van het Koersdocument Oostflank als basis voor plannen en projecten die al deze ambities in de komende jaren gaan uitwerken.

Deze wandeling is 7,75 kilometer lang er wordt rustig gewandeld en meerdere keren kort gepauzeerd. Iedereen is welkom, je hoeft je vooraf niet aan te melden. Nabij de molen kunnen auto’s parkeren. Geïnteresseerden kunnen de route opvragen bij: pgelden@gmail.com