Care Inn

Oisterwijkse schrijft boek over overprikkeling en stress


Claudy Voskens uit Oisterwijk lanceert het boek ‘Puur Structuren’. Voor iedereen – en in het bijzonder hsp’ers – die zelf de regie wil nemen in een overprikkelende omgeving en/of stressvolle tijd.

‘Puur structuren’ helpt je om fysiek, digitaal en mentaal meer ruimte en rust te ervaren bij chaos en verlies van overzicht. Nodig dit boek? Ja! Want een op de drie mensen ervaart stress op het werk. Het overzicht zijn ze kwijt, ze lopen achter de feiten aan en komen niet meer toe aan wat ze zouden moeten doen. Ze zijn overprikkeld en hebben ‘het druk’. Tot het moment dat niet alleen de werkplek ontploft, maar ook zijzelf.

HSP: hoog sensitief persoon
Er zijn groepen mensen die sneller overprikkeld raken en/of stress ervaren. Bijvoorbeeld mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hoogbegaafden, autisme, ADHD of hoogsensitiviteit.
De afkorting hsp staat voor hoog sensitief persoon. Een op de vijf mensen is hoogsensitief. Het is een eigenschap, net als bijvoorbeeld blauwe ogen – geen modeverschijnsel dus. Hoogsensitieven (hsp’ers) zijn heel prikkelgevoelig en juist voor hen is het belangrijk rekening te houden met de verwerkingstijd van alle prikkels in onze hectische tijd en vaak stressvolle omgeving. Veel mensen (en hun omgeving) weten niet dat zij hoogsensitief zijn. Gelukkig is er steeds meer aandacht. Onder andere door dit boek en in de landelijke ‘Week van de HSP’ – dit jaar van 10 t/m 16 juni 2024.

Zelf regie nemen met 4 R’en en S

Claudy Voskens

De ‘ouderwetse’ 3 R’en van Rust, Reinheid en Regelmaat zijn meer dan ooit actueel en nodig. Claudy breidt deze drie uit met de R van Ruimte en de S van Sfeer. Genoeg slaap en niet constant aan staan, je lijf en omgeving goed verzorgen en het hebben van een dagstructuur zijn voorbeelden van rust, reinheid en regelmaat. Ruimte staat voor ruimte nemen voor wat voor jóu belangrijk is en waar je energie van krijgt. Sfeer tot slot maakt het verschil of je wel of niet fijn kunt werken. Is er bijvoorbeeld een collega die steeds over je schouder meekijkt of blijven boeketten in stinkende vazen staan tot ze zijn vergaan?

Eerste hulp bij chaos
‘Puur structuren’ geeft inzicht, bevat een plan van aanpak en geeft veel concrete handvatten. Er is bewust gekozen voor een compact en handzaam boek. Een boek dat je nog eens en nóg eens pakt. Want: puur structuren is een werkwoord, aldus Claudy. Het is het eerste boek waarin organizing en hoogsensitiviteit samenkomen! Claudy deelt graag een aantal tips voor een artikel of in een interview.

Over Claudy
Claudy Voskens is gecertificeerd HSP-kerncoach en Professional Organizer, spreker en trainer. Ze is geboren met de eigenschap hoogsensitiviteit én het talent om te organiseren en plannen. Met haar bedrijf Puur Structuur begeleidt ze met name hoogsensitieve mensen die door overprikkeling het overzicht kwijt zijn.

22 mei om 17.00 uur is er een boekpresentatie in Tiliander Oisterwijk. Aanmelden kan tot 15 mei via deze (klik) pagina.