Care Inn

Oisterwijkse bands uit jaren 60 tot 80 in nieuw boek


Afgelopen zaterdag vond in Tiliander, in aanwezigheid van ongeveer 120 genodigden, de presentatie plaats van het boek Oisterwijkse bands – Jaren 60, 70 & 80.

De cover van het nieuwe boek, verkrijgbaar bij de boekhandel.

In het boek worden 33 bands beschreven in diverse genres zoals rock & roll, pop, rock, punk, fusion, jazz en amusement. De presentatie werd muzikaal omlijst door de Oisterwijkse kleinkunstenaar Ad van Drunen. Onder de aanwezigen waren veel (oud-)muzikanten. Zij konden zo’n 2,5 uur muziek beluisteren van diverse Oisterwijkse bands.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Jan van Leest, die een prachtig hoofdstuk schreef over de band Les Timons – Miss Millers Morning Band. Na de boekpresentatie vond er een gezellig samenzijn plaats van bandleden, waarvan sommigen elkaar na vele jaren weer zagen. Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Oisterwijk.

Auteur Jan Biekens speelde als bassist in vier Oisterwijkse bands. Hij studeerde Sociaal Culturele Wetenschappen in Tilburg en Bedrijfskunde in Delft. Zijn werkzame leven bracht hij voornamelijk door in de chemische industrie. Samen met zijn vrouw Roos heeft hij vier kinderen en zes kleinkinderen.

Veel muzikanten uit de beschreven periode kwamen samen in Tiliander.