Care Inn

Nationale Molendag in Oisterwijk


Traditiegetrouw wordt in het tweede weekend van mei de Nationale Molendag gehouden.

De molenaars geven uitleg over hun werk op Nationale Molendag.

Nederland heeft een rijke traditie in molens zowel voor waterbeheersing als voor het malen van verschillende producten maar voornamelijk granen. In Oisterwijk staat De Kerkhovense Molen; gebouwd in 1895 ter vervanging van een afgebrande standerdmolen. Op deze plaats heeft al honderden jaren een molen gestaan. De Molen is nog in bedrijf en toegankelijk voor bezoekers. Nog altijd zorgen een groep enthousiaste molenaars dat de molen graan kan blijven malen.

Op zaterdag 11 mei is er weer gelegenheid om de molen te bezoeken. Je kunt dan de molen bekijken dus ook op de zolder waar de molenstenen liggen en het graan gemalen wordt. Molenaars zijn beschikbaar om alles over de molen te vertellen. Een bezoek aan de winkel en de moestuin mag niet ontbreken. En voor de kinderen is er nog een speciale verrassing.

Klik hier voor de molen in Moergestel