Care Inn

Bezoek Oisterwijk met de Parel Express toeristentrein


De Natuurtoer is er maandelijks van april tot en met september; de Zomertoer rijdt elk jaar op de zondagen tussen 15 juni tot en met 15 september.

Samen op pad met de PAREL Express (Foto: Joris van der Pijll).

We gaan op pad met de Parel Express, de Oisterwijkse toeristentrein. Geniet en maak en rondrit met dit attractieve vervoermiddel. Een enthousiaste club vrijwillige chauffeurs laten u met plezier de omgeving van Oisterwijk zien. De route van de PAREL Express voert u door het mooie groene Oisterwijk, maar ook door het pittoreske centrum van dit oude stadje. Tijdens de rit krijgt u volop informatie over de omgeving en de gebouwen die u passeert. Uw chauffeur/gids vertelt u alles over de mooiste bezienswaardigheden in Oisterwijk, zoals de 1000 jaar oude Lindeboom, de vrijheidseik, maar ook het Raadhuis van 1899 en de oude leerfabriek KVL.

Natuurtoer

Beleef de prachtige en rijke natuur van Oisterwijk met uitleg van boswachter Frans Kapteijns. Hij vertelt enthousiast over de prachtige natuur langs de route. Er is elk jaargetijde wel iets moois te zien in de grote natuurgebieden rondom Oisterwijk. Liefhebbers van natuurschoon en een goed verhaal zijn uitgenodigd voor een heerlijke toer langs de mooie Oisterwijkse bossen en vennen. Een unieke en zeer gewaardeerde Natuurtoer.

Natuurliefhebbers zullen genieten van de vele vennen, beekdalen, heidevelden en de bossen. Bewonder de futen, de aalscholvers, kuifeendjes en de vele bosbewoners. Misschien ziet u wel een specht of zelfs een ree. Vergeet vooral uw camera niet!

Zomertoer

De zomertoer wordt elk jaar verzorgd op zondagen van 15 juni tot en met 15 september met het Hop-on-hop-off principe. Langs de route kunt u op diverse plaatsen uitstappen voor een lekker hapje en drankje. Stapt u bijvoorbeeld in de ochtend op in rit 1 – bezoekt u vervolgens één van onze horecagelegenheden – dan kunt u weer opstappen in rit 3 en zo bent u 4,5 onderweg in Oisterwijk.

Deze prachtige toer start in het mooie centrum van Oisterwijk, aan de Lind, naast het gemeentehuis ter hoogte van het Oude Raadhuisje. Het centrum biedt volop gelegenheid om gezellig te shoppen of te genieten van en heerlijke lunch op een van de vele terrassen. De route voert langs het monumentale NS Station uit 1865 en gaat via de voormalige leerfabriek naar de prachtige Oisterwijkse bossen en vennen.

Informatie, reservering en opstapplaats Natuurtoer

Informatie, tijdschema en halteplaatsen Zomertoer