uitgelicht

Praat over laaggeletterdheid in de maand april!


“Ik begrijp de informatie uit de folder van de apotheek nu beter”, zegt Gabriela.

Gabriela volgt een taalcursus: “Ik heb nu meer zelfvertrouwen, omdat ik beter kan lezen en schrijven.” Gabriela is niet de enige, meer mensen hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. Daarom vraagt het Taalhuis Oisterwijk deze maand extra aandacht voor laaggeletterdheid. Op verschillende plekken in Oisterwijk worden activiteiten georganiseerd.

Activiteiten in april

Het Taalhuis geeft aandacht aan laaggeletterdheid

Je vindt het Taalhuis in de maand april op verschillende plekken in de gemeente Oisterwijk. Zo hebben we een actie bij de voedselbank en geven we een demonstratie met de VR-bril. Met deze bril kun je ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen. Daarnaast geven we informatie en gaan we in gesprek over het aanbod: cursussen, trainingen en workshops. Wist je dat er veel mogelijkheden zijn in Oisterwijk om gratis trainingen, workshops of cursussen te volgen? De locaties zijn wisselend, maar vinden vaak plaats in de bibliotheek of in de buurhuizen. Wil je ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven? Kom dan naar de VR-bril demonstratie in de bibliotheek in Oisterwijk op dinsdag 9 april tussen 14:00 en 16:00 uur. Deze activiteit is gratis.

Praat erover

1 op de 6 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Het is heel lastig als je niet goed kan lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer en je telefoon. Je merkt dit ook in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als je de uitslag van het ziekenhuis krijgt in een app, je de brief van de gemeente niet begrijpt of een formulier moet invullen. Daarom is het belangrijk om erover te praten. Met familie, collega’s, kennissen, buren, de vader op het schoolplein: praat erover.

Beter leren lezen, schrijven, rekenen of computer?
“Zo fijn dat ik mijn kinderen kan helpen met hun huiswerk”, glundert Gabriela. Wil jij ook een e-mail kunnen versturen? De kassabon begrijpen? Of voorlezen aan je (klein)kind? Bij het Taalhuis Oisterwijk helpen wij je graag verder. Bezoek het gratis Taalhuis spreekuur op dinsdag tussen 9:30 en 12:00 uur in de bibliotheek in Oisterwijk, of bel of app Rosa Eversteijn: 06-83614509 of kijk op: Taalhuis Midden-Brabant (taalhuismb.nl)