Care Inn

Jaarlijkse kranslegging bij de poort van Haarendael


De jeugd die door deze poorten van Haarendael gaan lopen, herdenken iets dat misschien niet hun oorlog was, maar wel hun vrijheid is.

Kranslegging bij de monumentale poort van Haarendael in 2023 (Foto: Leny van Schijndel)

Op donderdag 18 april van 10.30 uur tot 11.15 uur vindt er een jaarlijks terugkerende herdenking plaats bij “De Poort der Zuchten” van Haarendael.
Leerlingen van groep 8 van basisscholen De Hasselbraam en De Klimop zullen een krans leggen bij dit historische monument, dat door de scholen is geadopteerd.
Voorafgaand aan deze kranslegging zijn we door de scholen uitgenodigd om de kinderen te informeren over de gebeurtenissen die zich op Haarendael hebben afgespeeld tijdens de oorlog. Tevens brengen de kinderen ook een bezoek aan “de Gedenkplaats Kamp Haaren.” (oude gemeentehuis)

De plechtigheid bij de poort wordt vorm gegeven door verhalen, de kranslegging, gedichten van kinderen, bloemenhulde en een woordje namens een afvaardiging van burgemeester en wethouders. Deze ceremonie is meer dan alleen een eerbetoon aan het verleden; het is een moment van verbinding en herdenking.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere herdenking, om samen stil te staan bij het verleden en de waardering te tonen voor degenen die voor ons gestreden hebben. De ceremonie zal ongeveer een half uur duren.

Speciaal bedankt de organisatie Cees van Roessel, Kees Stovers en Paul van Roessel voor hun geweldige inzet.