uitgelicht

Groene Eekhoorn prijs voor Scouting Moergestel


De biodiversiteitsprijs wordt jaarlijks door het (B-)iodiversiteitsteam Oisterwijk uitgereikt aan het initiatief dat dat jaar het meest heeft bijgedragen aan biodiversiteitsbehoud in de gemeente Oisterwijk.5 april is deze prijs, in aanwezigheid van alle scouts en genodigden, door B-teamvoorzitter Ruud van der Star uitgereikt aan Scouting Moergestel.

Het parkje zover dat nu al klaar is.

De scouts kregen de prijs voor hun initiatief om een biodiverse tuin aan te leggen op een vrijgekomen stuk grond naast hun scoutinggebouw aan de Bosstraat. Juist in Moergestel waar veel groen verdwenen is, verdient dit initiatief een enorme pluim. In de tuin is een grote diversiteit aan planten en bomen, waaronder verschillende fruitbomen, geplant, waarmee voor veel vogels en insecten een heerlijke plek is ontstaan in een verder nogal versteende omgeving. Alleen al 30 stuks liguster en meidoornstruiken, 60 vlinderstruiken, wilg, walnoot en zomerbloemen sieren de tuin. Al deze planten en bomen zijn verkregen door sponsoring door bedrijven en een beetje eigen geld. Daarnaast heeft de gemeente ondersteund o.a. met het aanleggen van de paden. Komende maand wordt het geheel nog verder verfraaid met een 3-tal bijenkasten.

De aanleg mag een prestatie van formaat genoemd worden van de beheergroep Scouting Moergestel. Vele uren hebben zij gestoken in het ontwerpen, zoeken van sponsoren, overleg met de gemeente en zelf actief in de tuin bezig zijn. Zelfs de boom die vroeger op de speelplaats van de Bienekebolders stond, is met vereende krachten naar deze tuin verplaatst om daar een nieuw leven te krijgen. De tuin is openbaar, en is tevens een speelplek met een aantal speeltoestellen die door de jongere scouts gekozen gaan worden.