Care Inn

Gemeentelijk bericht over afval op de vrijmarkt met Koningsdag in Oisterwijk valt verkeerd


Een opmerking van Gemeente Oisterwijk valt verkeerd bij enkele inwoners: ‘Heel veel vertrouwen is er niet!’

De milieustraat in Haaren (Foto: Rens van de Plas).

Gemeente Oisterwijk liet op hun facebook weten, dat op Koningsdag, zaterdag 27 april, de milieustraten in Haaren en Oisterwijk gesloten zijn. Op zich een keurig bericht, maar met een ludiek bedoelde opmerking die bij menig inwoner verkeerd valt: ‘Dit is géén uitnodiging om je rommel dan maar aan je kind te geven voor verkoop op de vrijmarkt,’ gevolgd door een knipoog.

‘We flikkeren ’t amal voor de ingang van t gemeentehuis,’ zo reageert een van de lezers. ‘Wat een bericht om in Popi Jopi taal duidelijk te maken dat de milieustraat op Koningsdag gesloten is. Belachelijk !!!!!” volgt de ander. ‘Dit noemen ze communicatie naar de burger toe! Te triest.’

Blijkbaar verwachten inwoners van een gemeente puur de mededeling wanneer de milieustraat open is, en dat bij voorkeur via alle gemeentelijke communicatiekanalen gelijk. Dat laatste is al vele jaren een onnodig probleem waardoor inwoners informatie missen; wie Facebook volgt ziet andere berichten dan bijvoorbeeld via X (Twitter), de gemeentepagina in de Nieuwsklok of de gemeentelijke website. Het eerste staat in ieder geval wel in het bericht op Facebook: ‘Op woensdag kun je terecht bij milieustraat Haaren en milieustraat Oisterwijk. Op vrijdag is milieustraat Oisterwijk geopend.’ Een week later is de milieustraat als vanouds open. De openingstijden vind je op www.oisterwijk.nl/afval.