Care Inn

Bezoek de Joodse Begraafplaats in Oisterwijk


Iedere maand van april tot oktober worden er rondleidingen gegeven met gids op de Joodse Begraafplaats in Oisterwijk.

Schoolkinderen krijgen een rondleiding.

Al in 1748 vond er een begrafenis van een Joodse inwoner uit Oisterwijk plaats. De monumentale begraafplaats is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd onder toezicht van de Rijksdienst voor het cultureel Erfgoed. Middels deze rondleidingen blijft niet alleen het culturele erfgoed behouden, maar wordt de kennis daarover ook doorgeven aan huidige generaties. Ruim 200 oude graven “vertellen” in anderhalf uur de boeiende geschiedenis en cultuur van de Joden in Oisterwijk. U dient van te voren te reserveren via 06-55152675.

De rondleidingen op de Joodse begraafplaats start om 11:00 uur, ingang aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk. Dat zie onder.

Het gehele jaar door kunnen groepen op elk gewenst moment deelnemen aan een cultuur historische rondleiding over de Joodse Begraafplaats te Oisterwijk (met uitzondering van zaterdag, de Sabbat). Bel of mail met Kees Welmers via telefoonnummer 06 – 55 15 26 75 om een afspraak te maken. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de geschiedenis van de joden in Oisterwijk. In het metaheerhuisje wordt stilgestaan bij de vroegere gebruiken bij een begrafenis.

De data zijn dit jaar op:

Zondag 28 april

Zondag 26 mei

Zondag 30 juni

Zondag 28 juli

Zondag 25 augustus

Zondag 29 september

Zondag 27 oktober