Care Inn

Bevrijdingsdag in de gemeente Oisterwijk


Op 5 mei vieren we landelijk de Bevrijdingsdag. In de gemeente Oisterwijk doen we dat met een aantal activiteiten.

Lopers van Taxandria en een lopersgroep uit Haaren halen op 4 mei in een estafetteloop de bevrijdingsfakkel op in Wageningen. Deze wordt op 5 mei in de ochtend aan burgemeester Hans Janssen overhandigd, die hiermee het bevrijdingsvuur zal ontsteken.

Daarna organiseren de Bibliotheek Oisterwijk, Stichting Sociaal Huis Oisterwijk en VSO Oisterwijk een vrijheidsmaaltijd bij Brownies&downieS; je kunt dan gratis soep komen eten die gemaakt wordt volgens landelijk recept. De burgemeester zal hier nog een woordje doen.

Na de maaltijd kun je eventueel nog een oorlogsroute wandelen. In de wandelapp ‘Oorlog in Oisterwijk’ vind je drie verschillende routes van elk ongeveer 7 km.

Programma
09.30-09.45u: verwachte aankomsttijd lopers onder muzikale begeleiding van muziekvereniging prinses Juliana uit Moergestel
09.45-10.00u: overhandiging fakkel aan burgemeester Janssen en ontsteking van het bevrijdingsvuur bij het bevrijdingsmonument aan de Gemullehoekenweg.
10.00-10.30u: ontvangst van lopers en muziekvereniging door burgemeester Janssen in de Burgerzaal van het oude Raadhuis
11.00-13.00u: gratis maaltijdsoep bij Brownies&downieS

Iedereen is welkom bij het inhalen van de lopers en bij de maaltijdsoep. Voor de maaltijdsoep graag hier (klik) even aanmelden zodat we weten hoeveel soep we moeten maken.