ondernemers

Zzzingrid maakt CD en steunt Pink Ribbon en ParkinsonNL


Ingrid de Witte- van de Langerijt is ongeneselijk ziek. Afgelopen maanden heeft zij haar zangkunsten omgezet naar een CD; de opbrengst gaat naar Pink Ribbon en ParkinsonNL.

De CD van Zzzingrid, binnenkort klaar voor de verkoop.

‘In het Coronajaar 2020 werd bij mij door het bevolkingsonderzoek borstkanker geconstateerd. Ik heb me daar goed doorheen geknokt, doodsbang dat ik ook nog Corona kon krijgen. Het hele scala heb ik gehad, operatie, bestraling, chemo met de bekende bijwerkingen. Helaas heeft dit niet mogen baten, want in augustus 2023 bleek ik toch ongeneeslijk ziek te zijn,’ aldus Ingrid, nu 55 jaar. Borstkanker is volgens het RIVM de meest voorkomende vorm van kanker onder Nederlandse vrouwen. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Elk jaar sterven in Nederland meer dan 3000 vrouwen aan borstkanker (in 2021: 3059 vrouwen). Vrouwen hebben na hun 50e meer kans op borstkanker. 80% van de vrouwen met borstkanker is ouder dan 50 jaar. ‘Er zijn de afgelopen jaren teveel jonge vrouwen in mijn omgeving aan deze nare ziekte overleden. En daarom vind ik dat er meer onderzoek naar borstkanker moet komen. Overigens zijn er ook mannen die borstkanker hebben.’

Parkinson

De keuze voor Pink Ribbon is logisch, maar ook die van ParkinsonNL:  ‘Mijn man kreeg een dag voor zijn 46e verjaardag de diagnose ziekte van Parkinson, nu 13 jaar geleden. Een progressieve ziekte die bij steeds meer mensen voorkomt, ook bij steeds jongere mensen. De ziekte heeft een slopend effect op je bewegingsmechanisme, maar ook op je geest en metabolisme. Veel mensen denken dat het alleen maar bibberen is. Ook naar deze nare ziekte moet meer onderzoek gedaan worden. Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld.’

CD

Op de achterkant staat vermeld, waar u naar kan luisteren.

Ingrid heeft veel gezongen en optredens verzorgd in en om Oisterwijk. Ze had een grote wens: ‘Een CD maken met een keuze uit wat ik door de jaren heen gezongen heb. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Pink Ribbon en ParkinsonNL. Ik ga er zelf helemaal niets aan over houden. Sterker nog. Het kost mij geld. Ik heb jarenlang in verschillende bands gezongen, huwelijken gezongen, backing vocals gedaan en solo gezongen.’  De studio opnames zijn al klaar en ook de CD hoes ligt te wachten op het afdrukken. ‘Ik wil Patrick Schouten van SSR Studio hiervoor enorm  bedanken, omdat hij met alle begrip en zonder enige twijfel mee heeft willen werken aan Project Zzzingrid. De foto’s voor de voorkant en binnenkant zijn geheel belangeloos gemaakt door FotoGalerie Angelique uit Udenhout.’

Wie tegen een vergoeding van 15 euro een CD van Zzzingrid wil reserveren en daarmee tegelijk beide goede doelen wil steunen, kan reageren via Messenger (privébericht) op het Facebookaccount Ingrid de Witte (klik hier). Vermeld uw naam, adres en e-mailadres. Zodra de CD klaar is, krijgt u dan bericht.

Ingrid dankt u enorm!