uitgelicht

VOTO speelt klucht ‘Waar het Hart van vol is’


Toneelgroep VOTO uit Berkel-Enschot-Heukelom speelt op zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 13 april a.s. de klucht ‘Waar het Hart van vol is..’. Dit hilarische stuk in vier bedrijven is geschreven én wordt geregisseerd door Ruud Vugs en wordt opgevoerd in ’t Plein in Udenhout.

In ‘Waar het Hart van vol is…’ volgen we de afdeling hart en vaatziekten, waar Dokter Norman het Hart als vaatchirurg werkt. Hij is getrouwd met hoofdzuster Agnes, die leiding moet geven aan een nogal divers groepje zusters. Je zou je echter kunnen afvragen of de relatie tussen de dokter en de hoofdzuster wel puur op wederzijdse liefde gebaseerd is…

Klachten
Tijdens het managen van zijn relatie heeft Norman tot zijn ergernis ook hoofdchirurg de Keijzer nog op zijn nek zitten, omdat er hier en daar wat klachten over hem zijn binnengekomen. De hoofdchirurg dreigt met maatregelen als Norman zijn zaken niet op orde krijgt. Wat voor hem niet meehelpt is dat stagiaire Sanne co-schappen komt lopen en het goed kan vinden met de hoofdchirurg.

En dan zijn daar nog Gijs en Tonnie, 2 jolige patiënten die al weken op de zelfde kamer verblijven, maar het uitermate goed met elkaar kunnen vinden en zich prima vermaken met flauwe grappen waar de zusters en doctoren af en toe horendol van worden. Al zou die jolige sfeer zomaar sneller kunnen omslaan dan ze lief is.

Alweer een eigen schrijver
Met allerlei verschillende belangen, doorkruisende relaties en misverstanden is het een klassieke hilarische klucht in vier bedrijven om eens goed voor te gaan zitten. Het stuk komt dit jaar weer uit eigen gelederen, maar is voor de verandering een keertje niet door Vincent v. Rijsewijk geschreven, maar door de regisseur Ruud Vugs zelf, die hiermee zijn debuut beleeft als auteur.

Kaarten
‘Waar het Hart van vol is…’ wordt op zaterdag 6, vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 om 20.00 uur opgevoerd in de theaterzaal van ’t Plein, Tongerloplein 1 in Udenhout. De zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar bij ’t Plein, Landwinkel De Bollekens en Tankstation Robben (Shell) in Berkel-Enschot. Ze zijn tevens te reserveren via stichting-voto@hotmail.com (vermeld in de mail duidelijk naam, aantal kaarten en gewenste datum).