ondernemers

Tycho en Lucas rugby Oysters Oisterwijk door naar voorselectie (+ Video)


Afgelopen vrijdag kregen Tycho en Lucas van de Oisterwijkse Oysters in een brief van Bondscoach U18 Alex Chang te horen dat ze door waren naar de volgende selectieronde.

Het proces heeft als doel een plaatsje te bemachtigen bij de groep van spelers die Nederland met Oranje U18 gaan vertegenwoordigen bij het EK volgend jaar. Over het toernooi en over de exacte speeldata, was nog niet veel bekend. Veel succes Tycho en Lucas!

Extra: Deze week onderaan deze pagina twee video’s , om nog even na te genieten van het sportieve spel!

Wisselvallig weekend

Tycho en Lucas door naar U18 voorselectie (Bron: Oysters.nl)

Niet alleen het weer, ook de resultaten. Op zaterdag werd de spits afgebeten door de Cubs die een prima wedstrijd op de mat legden. Nadat Voorburgsche RC brutaal de leiding had genomen viel er verder nog weinig te halen, op het, tot dat moment, zonnige sportpark de Wolfsputten. De Eindstand 29-5 was een goede afspiegeling van de werkelijkheid.

De Colts waren eigenlijk al eerste in de Poule en spelen binnenkort op zaterdag 6 april in Oisterwijk de halve finale van de Bowl Competitie tegen de runner up van Poule A. Nu is dat het cluster van Delft Brabarians. Leuk uitje! Zet maar alvast in de agenda! De wedstrijd die de Colts afgelopen zaterdag speelden tegen Gouda/URC was een formaliteit. Een mooie afgetekende overwinning op het poule-seizoen mee af te sluiten: 74 – 0.

Na de jeugdwedstrijden sloeg het weer om. De omstandigheden veranderden in 15 minuten. Hagel, regen, onweer, niets bleef de heren van Oysters 1 in hun wedstrijd tegen Haarlem bespaard. Beide teams hebben afgelopen seizoen laten zien erg aan elkaar gewaagd te zijn. In de eerste rondde wonnen de Oysters thuis in de dying seconds van de wedstrijd,uit in Haarlem sleepten de Oisterwijkers ook in het slot een gelijkspel uit het vuur. Daar leek het dit keer ook weer op uit te draaien. Bram Brauer, ronde, zoals alleen Bram Brauer dat kan, een goed opgezette aanval af. Het was 8 minuten voor tijd en de bal lag tussen de palen dus een conversie zou een formaliteit zijn. Oysters zou met 16-7 leiden. Echter daar dacht de scheidsrechter anders over. Hij had een tackle zonder handen gezien in de aanvallende opbouw. Bestudering van de beelden leert dat Vicente, die van dit voorval verdacht werd, door de speler van Haarlem tegen een andere speler van Haarlem werd geduwd. De enigszins uitzonderlijke mening van de ref werd echter ook zo gezien door de linesman. De gegeven penalty ging in touch en de toegekende line-out werd door Haarlem over de tryline gebracht. Weliswaar met een knock-on en een voorwaartse pass en een door de scheidsrechter afgefloten actie. Hij gaf penalty voor obstruction door Paulo, maar zijn linesman besloot dat het toch beter was om de try toe te kennen… Een deceptie volgde. Niet alleen werd de wedstrijd verloren (7-15), ook het laatste beetje hoop op een mooie trophyfinale tegen bijvoorbeeld The Dukes, bleef hierdoor een utopie.

Op zondag waren eerste de ervaren mannen van Oysters ut Vijfde aan de beurt. Tegen zeker niet de makkelijkste tegenstander, Wallaby’s/Bokkerijders (Venlo/Roermond) waren de Oysters het grootste gedeelte van de pot, de bovenliggende partij. Het werd op het einde nog even spannend maar overall kan gezegd worden dat de 20-12 overwinning terecht was.

Daarna mocht Oysters II aan de bak. Tijd voor een overwinning, dat was toch de algemene gedachte in het team. Na nederlagen tegen Maastricht en Tovaal kwam zelfs het degradatiespook nog even om de hoek. Door een goede wedstrijd met veel open rugby werd Delft ditmaal verslagen met 36-7 zodat de Oysters zich in deze toch wel competatieve poule weer terugvinden op de 2e plek.

Op 7 april speelt het team van Joost Dooyenburgh en Roland Kelders tegen Tovaal een inhaalwedstrijd en kan het de koppositie van de Elephants uit Eindhoven weer overnemen. En zo kan in twee weken de degradatieangst omgezet worden in een plate-overwinning.

Rugby en op tour gaan
Een mooie combinatie!

Elk jaar zo rond de tijd van Pasen kriebelt het bij veel rugbyers. Niet zelden kiezen clubs deze tijd uit voor het maken van een mooie tour. Dat gebeurt bij de jeugd maar zeker ook bij de senioren. Dit weekend gaan de Oysters ook weer op tour. Met bijna 100 deelnemers wordt de Champagnestad Reims aangedaan. Natuurlijk een prachtige basis voor een verblijf van enkele dagen. De tour is een begrip in de rugbysport en we zijn in Oisterwijk hartstikke blij dat er inmiddels alweer zo’n 10 jaar een paar sterkhouders in de club zijn opgestaan om dit aloude fenomeen nieuw leven in te blazen.

De tour naar Tewksbury in 1980

De kameraadschappelijke verbinding die tijdens een tour ontstaat kan zeker bijdragen aan het hechter worden van een team of van de hele club. En, zeker niet onbelangrijk “What happens on the tour, stays on the tour”

Colts on tour

De colts gaan ook op tour en wel naar het geboorteland van coach Logan Maxwell. Schotland. Om te spelen tegen Schotse teams, om de sfeer van een echt rugbyland te proeven en om een geweldig seizoen af te sluiten! De Colts hebben niet stilgezeten de afgelopen periode. Omdat het besef er is dat zulke mooie trips niet gratis zijn en dat een dergelijke mooie reis ook bekostigd moet worden, zijn de dames en heren druk aan de slag gegaan. Ze zijn met klussen en andere activiteiten geld aan het inzamelen, maar hebben een extra steuntje in de rug nodig om alle kosten te dekken. Met de opbrengst van deze actie worden de kosten voor de tourbus die hen overal heen brengt (deels) betaald. Natuurlijk weten wij dat er een enorm achterland is voor wat betreft Oysters-sympathisanten. En als we allemaal een beetje doen, doen we samen veel!