ondernemers

Rouwen is een werkwoord


Overlijden en rouwen is van alle tijden, dagelijks maar niet alledaags. Rouwen na verlies van een dierbare – ongeacht haar/zijn leeftijd – vraagt overduidelijk om extra aandacht.

In hartje Oisterwijk wordt u een serie bijeenkomsten aangeboden die u inzichten, verrijking, steun en een inlevend luisterend oor bieden. Een mogelijkheid om meer troost te halen bij het verlies van uw dierbare. De eerstkomende lotgenotengroep wordt begeleid door de deskundige bijgeschoolde rouwbegeleiders van de Metgezel in Zingeving waarbij mevr. Bep Smarius en dhr. Jan Daem dit voorjaar de groep ondersteunen.

Wat mag je als deelnemer verwachten: handvatten om morgen met vernieuwde veerkracht weer verder te kunnen gaan op jouw nieuw levenspad in de afwezigheid van jouw geliefde. Van Bep en Jan leren de deelnemers onder andere dat verdriet er mag zijn, hoe er woorden aan te geven, maar ook hoe om te gaan met momenten dat je daar even geen zin in hebt. ‘Het rouwen is een proces naar het ontdekken van een nieuwe identiteit. Ik bekijk de zin van het leven nu vanuit een ander perspectief met andere waardering.’ Hulp van familie en vrienden is er veelal in het begin, maar de goede vriend(in) die er echt voor jou is dat ervaar je pas later. ‘Een luisterend oor en aanwezigheid – zonder oordeel – betekend zoveel,’ benadrukt Olga één van de vorige deelnemers.

Elkaar helpen
Bij de halfjaarlijkse lotgenotengroep in de gemeente Oisterwijk heerst een prettige huiselijke sfeer, veilig en geborgen getuigen de reeds vele deelnemers . Er worden diverse thema’s besproken en ieder krijgt alle ruimte ongestoord te praten of te luisteren. Geen moeten en geen oordeel als meerwaarde in de 8 bijeenkomsten. Dinsdag 23 april van 09.30 uur tot 12.00 uur start de eerstkomende lotgenotengroep in Inlooppunt, Kerkstraat 48, Oisterwijk. Maximaal 8 deelnemers per groep, gratis deelname. Aanmelden vooraf via Jan Daem 06-13416942, Bep Smarius 06-17094557 of ga naar www.metgezelinzingeving.com

Hieronder enkele ervaringen van deelnemers: