ondernemers

Koninklijke onderscheiding voor Anny Botermans


Burgemeester Hans Janssen heeft donderdagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Anny Botermans.

Het besef, ‘de burgemeester heeft het over mij’ (Foto: Masja Vlaminckx).

Anny werd verrast tijdens de Algemene Ledenvergadering van EHBO vereniging Oisterwijk. Al lange tijd zet mevrouw Botermans zich in voor EHBO vereniging Oisterwijk. Van 2005 tot heden draagt ze zorg voor het materiaalbeheer binnen de vereniging. Van 2006 t/m 2012 was mevrouw Botermans opleider bij jeugd EHBO Oisterwijk. Ze gaf jarenlang EHBO lessen op de basisscholen. Van 2007 tot heden is Anny evenementencoördinator bij EHBO Oisterwijk. Als er voor een evenement niemand beschikbaar is of er zijn te weinig mensen, dan gaat mevrouw Botermans er tevens als eerste helper heen. Dankzij haar is er altijd bezetting en ze helpt ook mee tijdens de jaarlijkse collecte voor EHBO Oisterwijk.

Een verdiende waardering (Foto: Masja Vlaminckx).

Van 2013 tot heden is Anny mentor en mantelzorger en zet zich in voor Mentorhulp Oisterwijk/Sociaal Huis Oisterwijk. Van 2015 tot 2020 heeft zij wekelijks lessen Nederlands verzorgd voor anderstaligen en helpt zij bij de activiteiten zomerschool, senioren in beweging, ontmoeting in beweging, bij zwemlessen en De Aanschuiftafel.

Tot slot is Anny sinds afgelopen jaar verkeersregelaar bij evenementen. Kortom een vrijwilliger die zich vaak inzet, ook in de avonduren, weekenden en tijdens feestdagen.