ondernemers

Jeugd Oysters Oisterwijk naar NK rugby


Het heeft het nieuwsbericht van vorige week net niet gehaald: Cubs verliezen van HRC. En de mini’s, die mogen naar het NK.

De Cubs verloren van HRC (Bron: Oysters.nl)

Verslag van Gusti Hensen: We begonnen de wedstrijd goed met een goede focus, maar toen kregen we helaas een try tegen en we verloren de focus.  Jammer genoeg kregen we nog een paar try’s tegen. In de tweede helft had Sam een try gescoord en we begonnen ons spel weer te spelen. Daarna had Sam nog een try gemaakt en de conversie was raak. Aan het einde was het een mooie wedstrijd en iedereen had goed gespeeld en het eindstand was 12-34 voor HRC. De man of the match was Jelte.

Mini’s naar NK

Het is geen prestatiedoel, maar een landelijke ‘Minidag’, en de Oisterwijkse jeugd mag er heen. De rugbyspelers in de leeftijd van 10 tot 12 jaar gaan zaterdag samen met 20 andere teams spelen voor het Nederlandse Kampioenschap. Rugby kan in Oisterwijk al vanaf 6 jaar, in de vorm van tag-rugby, een spel met lintjes om langzaam het spel te leren. Vanaf de Benjamins (8 tot 10 jaar) komt er het tackelen bij. Bij de Mini’s wordt gespeeld met 12 spelers, op een iets groter veld en is ook de bal groter.