ondernemers

Help Joodse Begraafplaats tijdens NL Doet


Het is het tiende jaar dat de Joodse begraafplaats mee doet met NL Doet. Wat is er niet mooier dan in een rustige omgeving, midden in de natuur mee te werken aan de instandhouding van het meest indrukwekkende Rijksmonument van Oisterwijk.

NL Doet dag bij de Joodse Begraafplaats in Oisterwijk.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zover. De NL doet dagen. De Joodse begraafplaats heeft onderhoud nodig. Het omliggende bos opruimen, snoeien en de takken en stronken naar de houtwal brengen, graven schoonmaken, onkruid wieden, dakgoten schoonmaken, brandnetels met wortel en al verwijderen, de poorten schoonmaken, de oprijlaan egaliseren waar nodig en noem maar op. We kunnen veel vrijwilligers gebruiken. U kunt zich opgeven op de site van het Oranjefonds maar u kunt ook bellen naar Sjef van den Bijgaart 06-11478071. En kom gerust eens kijken wat er allemaal te doen is. Er zijn ook nog gastheren en gastvrouwen nodig voor de openstelling van de begraafplaats in de lente en zomer. Misschien lijkt u dat iets. Er zijn op de NL Doet dagen ook enkele gidsen aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Kortom, welkom, jong en oud. Naast het vele werk is er ook tijd voor koffie en broodjes en uitleg over de historie van de begraafplaats. We beginnen om 09.30 uur. Tot maximaal 16.30 uur. U kunt kiezen tussen vrijdag of zaterdag.