uitgelicht

Gemeentelijke onderscheiding voor Rianne Pijnenburg


Oisterwijks Burgemeester Hans Janssen heeft vrijdagmiddag een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Rianne Pijnenburg. De burgemeester verraste haar tijdens de afscheidsreceptie in verband met haar pensionering.

 

Het opspelden van de onderscheiding (Foto: Masja Vlaminckx).

Mevrouw Pijnenburg gaat met pensioen en heeft bijna 45 jaar in de zorg gewerkt. De laatste 10 jaar in de rol van casemanager dementie in de regio Oisterwijk. Ze heeft zich ook als vrijwilliger in de gemeente Oisterwijk ingezet voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Mevrouw Pijnenburg organiseerde van 2011 tot heden activiteiten rondom bewustwording en voorlichting op het gebied van dementie, met als doel het stimuleren van een meer dementievriendelijke gemeente Oisterwijk.

Burgemeester Hans Janssen geeft uitleg (Foto: Masja Vlaminckx).

Zij was betrokken bij de werkgroep dementievriendelijke gemeente Oisterwijk van 2011 t/m 2015, de Dementie Coöperatie Oisterwijk van 2015 t/m 2021 en de Werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente onder de paraplu van Stichting Sociaal Huis Oisterwijk van 2022 t/m heden. Tevens zette ze zich in voor diverse projecten rondom het thema dementie. Ook buiten de gemeente Oisterwijk is mevrouw Pijnenburg als vrijwilliger actief betrokken bij organisaties die de kwetsbare medemens ondersteunen.

 

Hieronder een eerder programma van LOVO over dementie met daarin ook een gesprek met Rianne Pijnenburg, en lees hier meer nieuwsberichten uit Oisterwijk over dementie.