uitgelicht

Gemeente daagt inwoners uit om hen uit te dagen


Gemeente Oisterwijk stelt dat inwonersparticipatie en alles wat daarbij hoort echt belangrijk is. ‘Samen maken we onze dorpen Haaren, Moergestel en Oisterwijk en buurtschap Heukelom mooier.’

Het recht om uit te dagen…

Met dat uitgangspunt, daagt de gemeente inwoners uit, om hen uit te dagen. ‘Misschien heb je ooit al gehoord van ‘Right to Challenge’ of ‘Uitdaagrecht’? Iedereen mag en kan ons, de gemeente, uitdagen om een bepaalde taak die we nu uitvoeren beter en/of goedkoper op te pakken. Kan je dit met een goed plan presenteren? Dan gaan wij graag met je hierover in gesprek. Ook voor ons is dit nieuw en hierover hebben we nog niet veel vastgelegd. We willen wel zeker weten dat de taak een aantal jaar goed uitgevoerd wordt en blijft. Misschien volgt dan een contract, waarbij de gemeente de taak overdraagt aan de groep die het overneemt.’

Zoek contact met Gemeente Oisterwijk (klik), daag hen uit met een mooi plan, en kijk samen hoe je dat plan handen en voeten kan geven.

Stuur je plan ook naar onze redactie (klik), zodat we ook andere inwoners kunnen enthousiasmeren en deelgenoot kunnen maken van jouw plan!