Care Inn

Doe mee met Oisterwijk schoon en groen, ook in Moergestel, Heukelom en Haaren


Op 20 maart start de lente: hoog tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Op zaterdag 23 maart is de Landelijke Opschoondag. Door het hele land organiseren mensen leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat een opfrisbeurt te geven. Ook in onze gemeente!

Opschoondag in onze dorpen (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Doe jij ook mee? In ieder dorp gaat er een groep vrijwilligers aan de slag. In de ochtend verzamelen de vrijwilligers zich bij de Tiliander, Den Boogaard en Den Domp. Eerst koffie/thee en wat lekkers, dan op pad! Als we met z’n allen de handen uit de mouwen steken, is de buurt al snel een stuk schoner. Laat die lente maar komen!

Aanmelden
Ruim jij mee op?

Aanmelden kon tot uiterlijk 15 maart, maar u kan uiteraard ook zelf uw eigen omgeving aanpakken.

Vrijwillige Zwerf Afval Pakkers
Het hele jaar door is een club vrijwilligers actief in onze gemeente om zwerfafval op te ruimen, de Zwerf Afval Pakkers (ZAP’ers). ZAP’ers bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze zich inzetten om de buurt schoon te houden. Zij krijgen van de gemeente een hesje, een ring, vuilniszakken en een grijper. Gevulde vuilniszakken van de ZAP’ers kunnen naast afvalbakken of containers van de gemeente worden neergelegd en worden gratis opgehaald door de gemeente. De vrijwilligers in Moergestel, Oisterwijk en Haaren hebben hun eigen coördinator. Wil je meer weten over de ZAP’ers? Kijk op www.oisterwijk.nl/zap.