ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Roefeldag Oisterwijk, 1993


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

LOVO stelde haar studio open voor de jeugd bij Roefeldag 1993 (Bron: LOVO)

‘Roefelen’ is een Vlaams woord. Het betekent ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’. ‘n Roefeldag is een dag waarop kinderen bij bedrijven, verenigingen, instellingen en winkels een kijkje achter de schermen mogen nemen. In de jaren ’90 stond deze activiteit, waar honderden kinderen aan deelnamen, in Oisterwijk diverse malen op het program.

Ook LOVO was daarbij betrokken. Enerzijds om ’n mooi beeldverslag van de dag te maken, anderzijds om geïnteresseerde kinderen ’n kijkje in de studio te laten nemen en achter de camera of microfoon te laten kruipen.

Bij de Roefeldag van 1993 kreeg ’n aantal kinderen de gelegenheid in een studio-interview met presentatrice Angela Maas enthousiast hun verhaal te doen over de dag. In je eentje vóór de camera gaan staan kon ook; ’n belevenis, vertelsel, promotie of goeie mop voorhanden? De week erop zat je in de LOVO-uitzending!

Ook van de Roefeldagen van 1994 en 1995 zijn de beelden op BeeldbankOisterwijk te vinden.

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk