ondernemers

Warmetruiendag en geld voor energie


2 februari is het Warmetruiendag. Het principe is simpel: een extra dikke trui aan; de verwarming omlaag. En voor wie dan alsnog een te hoge rekening heeft, zijn er nog andere hulpmiddelen.

Hoe hou je het warm?

Frans Kapteijns doet het ook; een extra warme trui!

Met kleine dingen kun je veel besparen op onder andere je energie- en gasverbruik in huis. Maar hoe hou je het warm? Niet alleen warme kleding, een trui, lekkere sloffen of een dekentje over je benen bij het TV kijken, maar ook bijvoorbeeld door:

• Je gordijnen of rolluik al ’s avonds dicht te doen. De warmte blijft beter in huis hangen. Hiermee bespaar je jaarlijks ongeveer €90,- met de huidige gasprijzen.
• Niet langer dan 5 minuten te douchen. Ongeveer 80% van het warmwatergebruik gaat naar de douche. Je bespaart met de huidige gasprijzen €140,- per jaar als je maximaal 5 minuten doucht per dag.
• Door met de deksel op de pan te koken. Kies een grotere pan zodat dat warmte niet langs de pan heen gaat bij het koken. Als het aan de kook is, kan je de temperatuur lager zetten.

Meer bespaartips lees je op www.milieucentraal.nl

Toeslagen

Voor inwoners die een lager bruto inkomen hebben dan €3.200,- (alleenstaand) of €4.480,- (samenwonend) is er een Tijdelijk Noodfonds Energie. Lees meer op de website www.noodfondsenergie.nl

En ook heel handig is de potjes-check op de website www.geldfit.nl. Beantwoord de vragen uit de check en binnen 15 minuten kom jij er achter welke potjes je kunt aanvragen. Ook zie je welke hulp er beschikbaar is in onze gemeente.

Tot slot kan je voor advies ook altijd terecht bij Loket Wegwijs Oisterwijk (klik).