ondernemers

Vrijdag worden alle soorten afval weer opgehaald (Update)


Vanaf vrijdag 16 februari haalt de Afvalstoffendienst weer alle soorten afval op. De juiste inzameldagen vindt u op de Afvalkalender en in de Afvalstoffendienst app.

Nieuwe routes

De milieustraat in Haaren (Foto: Rens van de Plas).

Vanaf vrijdag 16 februari worden er nieuwe routes gereden. Het kan zo zijn dat de medewerkers op een andere dag uw afval op komen halen, dan u gewend bent. Of op een ander tijdstip op de dag. Zet uw afval op de inzameldag daarom voor 7.00 uur aan straat.

Tijdelijke stop

Sinds maandag 5 februari haalde de Afvalstoffendienst een groot deel van het afval niet op; in de gemeente Oisterwijk betrof dit PMD en papier. Dit omdat op last van de Nederlandse Arbeidsinspectie de werkzaamheden in de overslaghal van de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch waren stilgelegd. Hierdoor was het niet mogelijk alle soorten afval in te zamelen omdat de vrachtwagens het niet kwijt konden in de overslaghal. Die hal is nog niet klaar, maar het afval gaat nu tijdelijk naar andere overslaglocaties in de regio.

Niet gereden routes worden niet ingehaald. U kan wachten tot de eerstvolgende ophaaldag, of eventueel uw afval aanbieden bij de milieustraat.

Update

De informatie vanuit Den Bosch gaf helaas verwarring. In Oisterwijk betreft de tijdelijk stop alleen PMD en papier. Restafval en GFT wordt ook nu al opgehaald, volgens de planning in de app. Vanaf vrijdag dus ook weer PMD en papier.