ondernemers

Twee nieuwe personen toegevoegd aan de biografieën van Ad van den Oord


Ad Wolfs en Gemma Copal, beide inwoners uit onze gemeente die recent zijn overleden, zijn door Ad van den Oord beschreven in een korte biografie.

‘Geboren op 15 juli 1948 te Moergestel (Oisterwijkseweg) als zoon van schoenmaker Adrianus (Joost) Wolfs (Moergestel 19 januari 1913-5 augustus 1970) en schoenstikster Cornelia Johanna (Cor) van Iersel (Moergestel 29 januari 1914-12 februari 1987)…’ Zo begint de biografie van Ad Wolfs (klik).

‘Geboren op 25 november 1950 te Oisterwijk. Zij huwde met Cees Marsé en later met Peter Deen, met wie ze een zoon en een dochter kreeg. Ze studeerde aan de Katholieke Leergangen Tilburg en werkte bij de Maatschappelijke Dienstverlening en Thebe…’ Deze tekst behoort uiteraard bij Gemma Copal (klik).

Beide levensbeschrijvingen maken onderdeel uit van de momenteel 543 biografieën die Ad van den Oord heeft samengesteld. Het zijn allen personen die in het verleden een bijzondere rol hebben vervuld in de gemeente. Het zijn personen met een openbare functie, zoals burgemeesters en wethouders, maar ook personen die een flinke vrijwillige bijdrage aan de samenleving hebben gebracht. Zo was Ad Wolfs actief in het verzamelen van historisch materiaal en konden de cultuurliefhebbers onder andere genieten van de inzet van Gemma, tijdens uitvoeringen van Trappaf.