ondernemers

Taxandria Oisterwijk start met Start to Walk


Wil jij graag onder begeleiding van een gecertificeerde wandeltrainer in een groep wandelen en je conditie verbeteren? Dan ben je bij Taxandria Atletiek aan het juiste adres!

Vanaf 9 maart biedt Taxandria Atletiek het nieuwe traject: ‘Start to Walk’ aan. Jij hoeft alleen maar goede wandelschoenen aan te trekken en je aan te melden voor Start to Walk! Een begeleid trainingsprogramma van 6 weken voor beginnende wandelaars. Na deze 6 weken kun je aansluiten bij de Sportief Wandelgroepen van Taxandria Atletiek. De eerste keer starten ze om 9.30 uur op 9 maart vanaf het eigen Sportpark aan de Vennelaan. De training duurt ongeveer 75 minuten. Vanaf 16 maart starten ze tegelijk met de andere groepen om 9.15 uur. Na afloop kan er samen met de andere Taxandria Atletiekleden in het clubhuis koffie en/of thee worden gedronken.

Wandel sportief mee met Taxandria Oisterwijk.

Onder begeleiding van een professionele KWBN gecertificeerde wandeltrainer word je op een verantwoorde manier in 6 weken wegwijs gemaakt in het opbouwen van je conditie. De trainingen gaan vooral om vaak en regelmatig wandelen. Je lichaam went dan aan de inspanning en zal zich geleidelijk hieraan aanpassen. De wandelsnelheid varieert van ‘rustig wandelen’ tot ‘stevig doorlopen’. Door op verschillende tempo’s te trainen groeit je uithoudingsvermogen.

Je begint met rustig wandelen, zo’n 4,5 tot 5 kilometer per uur. Dit is een comfortabel tempo dat je lang vol kunt houden. Het voeren van een gesprek gaat in dit tempo gemakkelijk. Daarna zal het tempo geleidelijk opgevoerd worden naar zo’n 5,5 tot 6 km per uur. Een stevige pas, maar geen snelwandelen! Je hartslag gaat hierbij licht omhoog en een gesprek voeren zal iets minder makkelijk gaan. Snelheid is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke situatie en kan dus wat meer of minder zijn.

Het begeleidende trainingsprogramma is geheel gratis te volgen. (via een gratis proeflidmaatschap bij Taxandria Atletiek voor de duur van 2 maanden) Heb je interesse, meld je dan aan via www.taxandria.at/aanmelden-start-to-walk Heb je vragen, mail dan naar sportiefwandelen@taxandria.at.