ondernemers

Succes bij Oisterwijkse rugby Oysters

Oysters II stelt na rust orde op zaken; Oysters ut Vijfde speelt magistrale wedstrijd; Cubs op veld twee ook de beste!

Oysters II

Zaterdag ietsje eerder, 12.00 uur start de wedstrijd! (Bron: Oysters.nl)

Op papier niet de moeilijkste wedstrijd, tegen REL uit Etten-Leur. Weliswaar 5 punten opgehaald maar die zijn alleen verdiend doordat Maastricht niet op kwam dagen in Brabant en er dus reglementair met 30-0 gewonnen werd. De wedstrijd kende vanaf de start een moeizaam verloop. Doordat de Oysterboys weigerden de buitenkanten op te zoeken maar alles door trechter speelden boden ze het team op leeftijd van REL alle kansen om de schade beperkt te houden. Er werd zelfs brutaal de leiding genomen door de West-Brabanders.

In de rust hamerde coach Joost Dooijenburg (die nog een heel klein stemmetje over had gehouden aan het 50 jarig lustrumfeest van the Dukes) op “het laten lopen van de bal. De wingers en centers aan het werk zetten.” Dat had uiteindelijk succes en de Oysters konden na de wedstrijd 4 punten (want geen 4 tries) op hun conto bijschrijven.

Oysters ut Vijfde verslaat de nummer 3

In de heenwedstrijd tegen TSRC Tarantula hadden de manschappen van trainer Roy Witlox zich ook al de sterkste getoond en met 7-27 gewonnen. Sindsdien rijgen de Tilburgse studenten (die personeelsproblemen zagen opgelost door een samenwerking met the Elephants uit Eindhoven) de overwinningen aan elkaar, terwijl de uitslagen van ut Vijfde wat minder florrissant waren sinds oktober. Dat de heren juist in deze wedstrijd het schroom van zich af gooide en volgens Witlox “de beste partij van het jaar speelden” was tot ieders tevredenheid.

Cubs ook op veld 2 de beste

Verslag door Teun de Bie

Op 3 februari speelde de RFC Oisterwijk Oysters een thuis wedstrijd tegen Breda/REL. We begonnen de wedstrijd met goede druk. We zochten de zijkanten alleen niet op waardoor het lang duurde voordat we er dooreen kwamen. Maar door de hoge druk kwamen we er toch doorheen. Toen zocht Ben de zijkant wel op en drukte een try. Hij lande verkeerd waardoor hij zijn scheen en kuitbeen brak. Dat was wel even een neerslag voor ons team en vooral voor Ben. Het spel lag daardoor tien minuten stil. Toen gingen we verder op het andere veld. We hadden onze focus weer gevonden. Daardoor werden de rucks goed verdedigd en er werden er mooie tackles gemaakt.

Toen brak de tweede helft aan de wissels werden gedaan. En we konden weer knallen. Ondanks alle mooie tackles zijn er ook een paar gemist waardoor er een paar tegen try’ s van kwamen. Toen kwam de ambulance op het veld rijden om Ben op te halen. We gingen allemaal op een rijtje staan om voor Ben te klappen dat vond ik een heel respectvol rugby moment. Daarna konden we weer verder spelen. De eindstand is uiteindelijk 39-14 geworden voor te Oysters. Iedereen mooi gespeeld.