ondernemers

Spannende rugbyderby met Oysters Oisterwijk

Het waren weer spannende dagen op de rugbyvelden met de Oysters; lees hier alle uitslagen en verslagen van afgelopen week:

Colts winnen thuis
Zege valt groter uit dan zich liet aan zien. De eindstand (70-7) doet anders vermoeden, maar de Dukes-BRC combinatie bood prima tegenstand. De Oysters colts waren gewoon op alle fronten zo goed als foutloos. Gedisciplineerd, clean, sterk en snel. 💪🏻 Speciale shout-out naar ref Albéric de Pommery die met zijn 16 lentes een ijzersterke eerste pot in de Nederlandse competitie floot, respect!

Cubs langzaam op gang maar eindigen sterk
Verslag van Wietse Brouwers: Zaterdag 24 februari speelden we tegen de Wasps uit Nijmegen. Het plan was: de Wasps niet onderschatten. Dus we moesten meteen aan staan. Dat was niet gelukt en we gaven best veel penalties weg. Na de eerste drie punten tegen stonden we wel aan. Het passen ging goed. Het tackelen was wat minder. De mooiste actie was toen Sam iedereen er uit rende. Hij liep wel 60 meter maar kon het niet afmaken. Hij passde en Joe kon scoren. Er waren ook veel andere mooie acties. De eindstand was 3-43. Man of the Match was Jelte. Dingen die we kunnen verbeteren: support geven, conditie en de posities in de scrum.

Junioren oefenen in Breda
Verslag van Sjors Koenen: Afgelopen zaterdag speelden wij een oefenwedstijd tegen Breda helaas hebben we de wedstrijd met 21-19 verloren. Ik vond dat de wedstrijd goed ging zeker in de eerste helft waarbij wij de sterker kant waren. Er waren veel mooie acties van het team dus het is moeilijk om te kiezen welke het mooist/beste was. Maar ik denk toch dat de mooiste actie van het team was, dat we aan het verdedigen op onze eigen 22. En de voorwaartse maakten een steal en die werd afgemaakt met een mooie aanval van de backs en daar ontstond een try uit. Als tip voor de trainers heb ik dat de line-outs gereorganiseerde moeten zijn zodat het minder rommelig is en dat ze sneller gaan.

Teleurstellende uitslag spannende derby

Junioren oefenen in Breda (Bron: Oysters.nl)

Weer lang in de race. Het was voor de wedstrijd regelmatig verteld aan de spelers van de Oysters. Een wedstrijd tegen de Dukes duurt 80 minuten. Een derby haalt andere krachten boven die je in een reguliere rugbywedstrijd niet altijd ziet.

De Oysters begonnen de wedstrijd, zoals de Oysters elke wedstrijd dit seizoen beginnen. Met passie en strijd en een voorsprong. Binnen de twee minuten zette Ralf Steenbakker zijn team op voorsprong door een penaltykick te verzilveren.Acht minuten later kwamen The Dukes op voorsprong door een goed uitgevoerd maul. Jammer genoeg voor de Oysters stond Wynand Breytenbach aan het einde van de aanval en drukte met zijn imposante lichaam de try. De conversie werd gemist. Doordat de Dukes vooral in de eerste helft de discipline regelmatig uit het oog verloren, kreeg Ralf Steenbakker diverse mogelijkheden om via penaltie kicks aan te leggen. Dat had tot gevolg dat de Oysters in het eerste bedrijf telkens de voorsprong hadden en dat speelde de Dukes wel parten. De mooiste aanval van de eerste helft was ook blauw gekleurd.

Na 11 fases waarbij nagenoeg iedereen de bal in bezit gehad heeft en op de flank Bram Brauer de beslissende actie maakte, stond Damon Hurley aan het einde van aanval en drukte met kracht de try, en de voorsprong, 5-11 was verdiend. Natuurlijk antwoorden de Dukes en wederom met een voorwaartsen try. Dit keer wist Pieter Quekel de bal achter de trylijn te drukken. Even leek het harde werk van de Oysters voor niets. De voorsprong leek uit handen gegeven te zijn, ware het niet dat Jenson van Rooij de conversie, recht voor palen toch mistte. Doordat Bram Brauer een minuut later onreglementair werd afstopt en Ralf Steenbakker wederom een strakke kick produceerde gingen de Oysters met een 10-14 voorsprong de rust in.

De tweede helft ving aan en er waren diverse wissels aan beide kanten. Wat vooral opviel was dat de exotische aankoop, Junior Fausia, de hele eerste helft in de achterzak van Syb Kelders, vervangen werd door de eigen clubspeler Eli Leber. Dat zou ook het kantelpunt van de wedstrijd worden. Na een gevaarlijke aanval van de Dukes waarbij de kracht van Wynand ook weer een rol speelde, tolde Eli Leber langs Syb Kelders en Kees Kuijpers en drukte de belangrijke aansluitingstreffer. De conversie ging dit keer raak en de stand veranderde naar 17-14. In de 58ste minuut zette de Dukes hun snelle jonge backline spelers aan het werk. Op een prima splijtende pass van Vuga stapte Joaquin Ramos net te snel uit. Hij werd geklopt door de snelle Jenson van Rooij die op de wing Mees Voets wist te bereiken. Die had het juiste voetenwerk in huis om de overbleven Oisterwijkse verdedigers in te luren te leggen en de bal over de lijn te drukken.

Behalve dat spannend was viel het op dat het nooit een echte derby werd. De aanloop naar de wedstrijd werd zowel in Oisterwijk als in Den Bosch erg serieus aangepakt maar de wedstrijd vlamde nooit. Maar er was nog 20 minuten te spelen en bij de Dukes werd er uit voorzorg (diverse spelers waren echt klaar) behoorlijk doorgewisseld. Maar de Bosschenaren verdedigde bekwaam en de Oysters waren eigenlijk zelden in het 22 meter gebied van de tegenstander. Toen vervolgens Dukes international Oliva Sialau in de 78ste minuut, de net ingebrachte Hamish Wragg met een speertackle naar de grond bracht en de scheidsrechter een gele kaart tevoorschijn toverde gingen de supporters er nog eens goed voor klaar staan. Maar in plaats van een sterk Oysters offensief wisten de Dukes in ondertal te scoren.

Een identieke try aan de vorige omdat ook nu een Oysterspeler (Matias Jantus, wel man of the match) uitstapte en werd geklopt op snelheid door Mees Voets. De snelle speler liep om Jonas van Spaandonk heen en passte uit naar Max Leber, inderdaad de broer. De grote tweede rijer had vervolgens weinig moeite om het 1 op 1 duel op de achterlijn met Hamish Wragg te winnen. Jenson van Rooij revancheerde zich door de conversie vanuit een moeilijke hoek dit keer wel tot 2 punten te promoveren.

De wedstrijd was gespeeld. De domme rode kaart die Charlie Bruce 5 seconden voor tijd nog ophaalde doordat hij uit frustratie maar wel een beetje ongelukkig (want niet zo bedoeld) Tom van Ooijen veel te hoog tackelde was een slechte afsluiter van een spannende maar niet zo’n goede derby. Eindstand 29 – 14.