ondernemers

Nico de Bresser laat zien dat energiebesparen eenvoudig kan


Wim Tobé van DEC Oisterwijk vertelt hoe de energieadviseur van DEC-Oisterwijk ook zijn buurman overtuigde. Wil jij je energierekening ook fors omlaag brengen? Lees dan hieronder het hoe Nico de Bresser dat voor elkaar krijgt:

Nico de Bresser brengt een tochtstrips aan bij zijn voordeur.

Nico de Bresser kocht zijn huis (tweekapper, gebouwd in 1971) in 2009. Hij liet toen zijn dak vervangen en liet ook de muren isoleren. Hij isoleerde de vloer en er werden zonnepanelen op zijn dak geplaatst. Zijn gasverbruik ging van 1.900 m³ naar 1.450 m³. Toch was Nico nog niet tevreden. Hij zag dat zijn gasverbruik nog steeds boven het gemiddelde lag. In de tussentijd was er in ‘huize de Bresser’ al wel sprake van extra aandacht hiervoor.

Nico: ‘We gingen letten op kleine dingen. Korter douchen, we deden de gordijnen dicht en de thermostaat op 19 graden. Tegen Hannelore zei ik: “Maak maar gebruik van een dekentje als het te fris is”. We waren er in ieder geval mee bezig.’

In 2022 bezocht Nico een informatieavond van DEC-Oisterwijk over energiebesparing in Tiliander. ‘Ik hoorde daar over het werk dat de energieadviseurs deden. Nou, dat leek me een goed idee. Een onafhankelijk advies leek me wel waardevol. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte een afspraak en kort daarna stond energieadviseur Baer Selen op de stoep. Hij liep met een kritische blik ons hele huis door, hij luisterde goed en gaf gelijk een aantal praktische tips waardoor we ons energieverbruik verder konden verlagen. Kort daarna kreeg ik zijn rapport. Ik liet het aan mijn vrouw en mijn buurman lezen. Dat was voor ons het startpunt om verdere stappen te nemen. We gaan nu gezamenlijk onze buitenmuren isoleren. Een mooi project, waarmee ons wooncomfort wordt verbeterd en ook ons huis meerwaarde krijgt. Ik denk dat mijn gasverbruik uit gaat komen op 700 à 800 m³ per jaar. Dus ongeveer een halvering. Dat voelt goed!’

Zie jij ook de meerwaarde van onafhankelijk advies? Neem dan contact op met DEC-Oisterwijk: energieloket@dec-oisterwijk.nl of bel 06 57 91 17 92. Wist je dat DEC ook inloopspreekuren heeft? Dit is op:

• Dinsdagochtend van 09.30 tot 12.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander (1e etage)
• Zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander (1e etage)