Care Inn

Interactieve boekbespreking over het verhaal van Mahmoud en Mahmoud


Naast elkaar leven – Staatloos, nooit hopeloos.

Rieneke van Tongeren

Onder het thema ‘Naast elkaar leven’ organiseert de Bibliotheek Oisterwijk regelmatig bijeenkomsten met als doel verdraagzaamheid te bevorderen door kennis te delen. Dit keer een interactieve boekbespreking door Rieneke van Tongeren. Rieneke schreef het boek Mahmoud & Mahmoud naar aanleiding van de ontmoeting met deze twee vrienden in 2018 tijdens haar taallessen. Ze raakte onder de indruk van hun verhaal en besloot dit op te gaan schrijven.

Mahmoud Ali en Mahmoud Omar zijn twee vrienden, die ondanks hun goede baan en liefde voor hun stad, gedwongen worden om te vluchten uit Palestina. Zonder hun gezinnen reizen ze in een vrachtwagen naar Europa met alle ontberingen en angsten van dien. Eenmaal in Nederland verandert hun blijdschap om in een veilig land te zijn, al snel in teleurstelling omdat ze onderaan moeten beginnen en de gezinshereniging lang uitblijft. Maar desondanks blijven de vrienden geduldig, vriendelijk en gemotiveerd om nieuwe dingen te leren.

Kom luisteren en stel je vragen.

22 februari
19.30-21.00 uur
de Bibliotheek Oisterwijk
Gratis
Aanmelden: oisterwijk@bibliotheekmb.nl