ondernemers

Hoofdtrainer Jeugd Jeroen van Bezouwen verlaat Trinitas Oisterwijk


Jeroen van Bezouwen stopt als Hoofdtrainer Jeugd bij V.V. Trinitas Oisterwijk. Met trots blikt Trinitas terug op wat hij neerzette bij de vereniging.

Voetbalseizoen 2020-2021

Jeroen van Bezouwen (Bron: Trinitas Oisterwijk)

“In de ‘coronaperiode’ heb ik veel clubmensen gesproken en ik heb me kunnen verdiepen in de bestaande structuur. Op die manier kon ik me goed voorbereiden op voetbalseizoen 2020-2021. Het is super interessant om te bouwen aan een nieuwe club. Het sportcomplex wordt schitterend, het ledenaantal groeit snel en ik proef bij iedereen de ambitie om er samen iets moois van te maken.”

Van Bezouwen richtte zich op het formuleren van een voetbalvisie voor de jeugd die past binnen de vereniging en het intern opleiden van de jeugdtrainers. Tweemaal per week was hij op het sportpark Den Donk aanwezig om aan de slag te gaan met voetbaltechnische en tactische zaken, zoals trainingen en wedstrijden bekijken, het geven van trainer de trainers, het begeleiden van selectietrainers. Centrale vragen waarmee hij aan de slag ging waren: Hoe willen we binnen onze jeugd opleiden? Hoe kunnen we stapsgewijs onze jeugdvoetbal(l)(st)ers helpen met ontwikkelen vanuit plezier en een beschermde omgeving? Hoe kunnen we onze train(st)ers helpen om de training en wedstrijden te leiden?

Voetbalseizoen 2021-2022

Buiten deze ontwikkelingen zette Jeroen in samenwerking met jeugd- en technische coördinatoren en jeugdtrain(st)ers ook interne scouting voor jeugdspelers (meisjes en jongens) en jeugdkeepers neer, gaf vorm aan een selectieprocedure 2021-2022 en het intern opleiden van trainers.

Voetbalseizoen 2022-2023

Jeroen bouwde verder aan de technische voetbalzaken. Los van bovenstaande werkzaamheden zoomde hij in op het technische beleid voor pupillen. Vanuit praktijkavonden waarbij Jeroen voorbeeldtrainingen gaf aan grote getalen aanwezige leiders/ trainers werd gekeken naar hoe V.V. Trinitas Oisterwijk periodiek de voortgang van de ontwikkeling van onze pupillen kon monitoren en hoe we dit uiteindelijk konden vertalen naar de indeling van de selectie- en opleidingsteams voor het volgende seizoen. Om de doorstroming van pupillen naar junioren te verbeteren werd een “piramidesysteem” waarbij de JO10, JO11 en JO12 leeftijdscategorie van 1 naar 2 selectieteams gingen ingericht. Ook werkte Jeroen hard achter de schermen om de randvoorwaardelijke zaken voor alle train(st)ers geregeld te krijgen.

Voetbalseizoen 2023-2024

Dit voetbalseizoen zou in teken staan van het verder uitbouwen van de structuur van een “Voetbalzaken” commissie waarbij Jeroen de rol van HJO zou combineren de toekomst van meidenvoetbal, de senioren en het verkleinen van het gat tussen jeugd en senioren om zodoende de opleiding van de jeugd te implementeren binnen de vereniging. 21 oktober tekende Jeroen als nieuwe hoofdtrainer voor DOVO. Al snel gaf Jeroen aan dat gezien het niet aanwezig kunnen zijn als HJO op zaterdag het verstandiger was om per 1 februari te stoppen.

Bedankt

“Ik kijk met een super goed gevoel terug op de stappen die we met de jeugd hebben gemaakt en hoop wellicht in de toekomst weer terug te komen. Met een beetje geluk spelen alle selectieteams aan het einde van het voetbalseizoen 2023-2024 in de divisie, 2e elftal gaat met eigen jeugd naar hoogste niveau, alle jeugdtrainers lopen in kleding van de club, technisch jeugdplan uitgewerkt vanaf pupillen tot en met -19 is, technisch overleg voor zowel pupillen, meiden als junioren, train de trainer avonden en een trainers app voor alle trainers die binnen onze vereniging werkzaam zijn en het faciliteren van het opleiden van train(st)ers. Op 1 december 2023 staat V.V. Trinitas Oisterwijk op de 131e plaats van beste jeugdopleiding van Nederland. Hier mogen we dan ook met elkaar enorm trots op zijn want het is het eigenlijk bizar dat we dit in 3,5-4 jaar tijd hebben mogen realiseren…alle spelers, trainers, ouders en vrijwilligers BEDANKT!”

Trinitas zal “het voetbaldier”, zijn professionele aanpak en winnaarsmentaliteit en de verbinding die Jeroen onderling tussen jeugdtrain(st)ers, jeugdcoördinatoren en vrijwilligers wist te creëren, ontzettend missen en wenst hem veel succes als hoofdtrainer bij DOVO (3e divisie)!