uitgelicht

Help de kinderen van De Hondsberg met hun belevingstuin tijdens NLdoet


Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land weer NLdoet. Doe je mee?! In Oisterwijk kan Koraal locatie De Hondsberg vrijwilligers gebruiken!

Hier krijg je vast en zeker veel voldoening van!

Begin dit jaar opende De Hondsberg een Dagcentrum Vroegtijdige Interventie (DVI) aan de Burgemeester Vogelslaan 73 in Oisterwijk. Hier komen kinderen (0 t/m 5 jaar) die extra hulp nodig hebben bij hun ontwikkeling. Bij het DVI worden zij geobserveerd wat er aan de hand is, wat zij nodig hebben en welk onderwijs passend is.

Voor deze kinderen is het heel belangrijk om de zintuiglijke ontwikkeling optimaal te stimuleren en de wereld om hen heen te ontdekken. Een belevingstuin kan daar goed aan bijdragen. Denk aan een buitenkeukentje, voel- en luisterborden, middelen om te experimenteren met bijvoorbeeld water, toestellen om te klimmen hierbij en klauteren, kunstgras, zandbak, windmolens etc.

Vind jij het leuk om als vrijwilliger een belevingstuin mee op te bouwen? Dat kan tijdens NLdoet op vrijdag 15 maart van 9.00 – 16.00 uur. Meld jezelf of een groepje hier (klik) aan en maak er samen een mooie dag van!