ondernemers

Haarens en Moergestels restaurant nieuw in Gault en Millau


Reblochon in Haaren is opgenomen in de gids van Gault & Millau. Evenals Jan en Ellen bistro in Moergestel.

Dit Franse is van oorsprong ontstaan uit een tijdschrift met beoordelingen van restaurants, en brengt nu ieder jaar een gids uit met restaurants die volgens hen een hoogstaande gastronomische prestatie leveren.

Reblochon in het centrum van Haaren (Bron: Google Maps)

Reblochon is daar in opgenomen. In onze gemeente gingen The George, De Swaen en Alma Bodega hen voor. Gastvrouw en sommelier Elise en haar man chef Jurgen runnen dit restaurant. ‘Schitterend uitgebalanceerde gerechten worden meesterlijk verbonden met heerlijke wijnen,’ aldus de beoordeling. ‘Een zeer fraaie en evenwichtige creatie is de rouleau van noordzeeschol met aardappelmousseline, grove mosterd, gekonfijte eend, snijboon, verse doperwten en heerlijke saus van gerookte boter. Mooie, eerlijke en verse gerechten, zonder veel poespas, maar ontzettend smakelijk.’

Klik hier voor de volledige beoordeling

Jan & Ellen Bistro is gevestigd in wat velen kennen als ’t Stokske. De jury erkent dat ‘de vaste bezoekers wellicht moeten wennen aan de weg die de eigenaren zijn ingeslagen naar een goed restaurant maar laat je vooral niet tegenhouden iets te bestellen. We genieten van coquilles onder laagje seroendeng met overheerlijke rendang en van een lichtvoetige bereiding van steak tartaar. Beide evenwichtige gerechten smaken beloftevol en doen uitkijken naar meer.’

Klik hier voor de volledige beoordeling