ondernemers

De laatste loodjes Carnaval 2024 en motto 2025 (Update)


Zaterdag en zondag hadden we al gehad, maar klik-blik gerust nog even terug, want er is afgelopen dagen nog van allerlei leuks bij gekomen. Nu is het tijd voor de maandag en dinsdag…

En ja, ook van deze dagen zal er nog vast en zeker een en ander bij komen, we vullen al dit moois nog aan! (Zie de update onderaan!)

Het motto voor 2025 in Moergestels Pierewaaiersrijk (Bron: De Pierewaaiers)

‘Bekèk ut ’s van d’n aandere kaant,’ en dat doen we dan ook maar meteen. Niet met de maandagochtend beginnen, maar met de laatste klokslag van de dinsdag in Moergestels Pierewaaiersrijk, en een vooruitblik op Carnaval 2025! Bekèk ut ’s van d’n aandere kaant is verkozen tot het motto voor hun Samenwerkende Moergestelse Carnaval. Uit zeventig inzendingen werden er drie gekozen; daarop konden alle inwoners stemmen. Vanwege de wind werd ervoor gekozen de Pirotverbranding te annuleren; dat zou te gevaarlijk worden; binnen werd het feest voortgezet.

In Oisterwijks Döllekesgat werd ook een motto bedacht (dat rijmt). Carnaval 2025 staat daar in het teken van: ‘Dees Daoge Dol’

Aan deze aankondigingen vooraf was het weer een geweldig feest in onze dorpen. Hier daarvan alvast heel wat leuke filmpjes, vanuit alle hoeken uit onze gemeente, foto’s volgen ook nog, alles op z’n tijd (zou ook een mooi motto zijn), alaaf!

Voor de allerkleinste Döllekes:

En de Strûivenwènertjes:

En voor de oudste Strûivenwèners:

Spot de Prins:

Het schijnt berucht te zijn:

Al dertig (!) jaar:

Nog één avondje …

Sorry (het is voorbij, voor dit jaar),

 

 

 

 

 

Update – Nabrander – Vervolg

Bram heeft zijn steek afgezet; Carnaval 2024 is voorbij; op naar Carnaval 2025! (Foto: Annita Schepens)

We wisten het al, er zou nog heel wat moois komen! Hierboven nog een enkel filmpje, en ook de hele mooie fotoserie van ‘ons’ Annita. Zij ging ook deze maandag en dinsdag mee op pad met de Raad van Elf van Döllekesgat: Maandag dweilen met de bus naar Moergestel, daarna een bezoek aan De Catharinenberg, De Vloet, langs Toon en Emilie om hen te feliciteren met hun  30-jarig carnavalskroeg jubileum, een aantal mooie onderscheidingen en de ludieke niet te versmaden bingo van Kee.  Dinsdag begon met Koffieblaoze, na de lunch de Seniorenmiddag, de Dol Dwaze Dinsdag, het blaaskapellen kampioenschap, KansPlus werd bezocht, daarna het afscheid van de Jeugdprinses en haar gevolg, en tot slot het zakken van D’n Dol.

Rest ons alleen nog het nagenieten, en uitkijken naar Carnaval 2025!

Fotoserie Maandag en Dinsdag

Blik terug op de zondag

Blik terug op de zaterdag