ondernemers

Winst op rugbyveld voor Oysters Oisterwijk

Oysters 1 wint een belangrijke wedstrijd; Cubs blijven winnen; helaas geen winst voor de Junioren.

Punten blijven in Oisterwijk

Door Gerben van den Broek

De hele week al was te merken dat de start in de Trophypoule (2 punten pakken in Haarlem) en de aanstaande wedstrijd tegen Breda, een omslag van de dynamiek in de groep van Oysters 1 teweeg had gebracht. De Brabantse rugbyderby in de Trophy Poule, het rechterrijtje van de ereklasse, tussen Oisterwijk Oysters en BRC uit Breda eindigde afgelopen zaterdag in een 36-12 overwinning voor de Oysters. De ploeg nam daarmee revanche op de nederlaag in Breda in de eerste fase van de competitie.

De rugbyers van de Oysters begonnen ijzersterk aan de derby met BRC. Binnen twaalf minuten had de thuisploeg al drie try’s gedrukt. Met een 31-0 voorsprong gingen zij de rust in. ,,Het eerste kwartier had Breda nauwelijks iets in te brengen”, zegt captain Kees Kuijpers. ,,De hele eerste helft verliep sowieso erg goed voor ons. Verdedigend was het solide en aanvallend liep het lekker. We hadden nog iets goed te maken. In de eerste wedstrijd in Breda stonden wij met 5-18 voor, maar uiteindelijk gingen wij nog met 20-18 onderuit. Bovendien was dit een belangrijke wedstrijd voor ons. Wij willen onszelf dit seizoen handhaven in de ereklasse, dan moeten we deze wedstrijd gewoon winnen.’

Met vertrouwen kijkt Kuijpers uit naar de volgende duels in de Trophy Poule. ,,Door deze zege hebben we een mooi gat geslagen met Breda. Dat geeft extra lucht in de strijd voor lijfsbehoud in de ereklasse. Maar tegelijkertijd willen wij meer dan alleen handhaven. Het zou gaaf zijn als wij de finale van de Trophy Poule halen. Daarvoor moeten wij ook punten pakken tegen The Dukes uit Den Bosch en DIOK uit Leiden, maar ik heb het gevoel dat wij ook van die ploegen kunnen winnen.”

Ook Oysters-trainer Arno Mansveld, die bezig is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij de club, vindt dat de ploeg in een goede flow zit. ,,In deze wedstrijd verliep de eerste helft perfect en wisten wij ook in de tweede helft een goed niveau te halen. Daarbij vind ik het mooi dat ook jonge spelers als Mitchell Thijs en Coen Brouwers hun minuten kunnen pakken in het eerste team”, aldus Mansveld.

Kuijpers geeft aan dat het team van Oysters de laatste weken steeds beter begint te draaien. ,,Sinds de overwinning tegen Haarlem in de slotwedstrijd van de eerste fase, beginnen steeds meer puzzelstukjes op hun plek te vallen”, legt de captain uit. ,,Er komen steeds meer spelers terug van blessures, waardoor we een sterkere en bredere selectie hebben. Vorige week wisten wij in een zware uitwedstrijd, opnieuw tegen Haarlem, gelijk te spelen. Het team raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en spelers weten elkaar beter te vinden in het veld. De scrum gaat goed en ook de line-outs winnen we steeds vaker.”

,,Het is wel jammer dat Coen in deze wedstrijd een blessure heeft opgelopen en daardoor een tijd is uitgeschakeld. Maar ik zie verder gelukkig vooral positieve ontwikkelingen. De sfeer in het team wordt steeds beter en de jongens groeien meer naar elkaar toe. Daarnaast hebben we aan kracht gewonnen met onze voorwaartsen en winnen we steeds meer scrums. Ook weten we tegenwoordig te try’s te drukken via driving mauls. Dat lukte ons eerder niet. De komende jaren wordt het vooral een uitdaging om zoveel mogelijk spelers te behouden voor de club en tegelijkertijd te laten zien wat wij waard zijn.”

Cubs blijven winnen, ook tegen Tilburg

Verslag door Jelte Lensvelt

De Oisterwijkse Cubs blijven winnen (Bron: Oysters.nl)

Oysters tegen Rugby Club Tilburg, Veld Roosendaal. In het begin van de wedstrijd stond iedereen al aan. Door een goede pass kon nummer 1 Jelte erdoor en een try scoren. En nummer 13 Huub schoot de conversie raak. Daarna was het weer knallen. En door het passen naar de zijkant van het veld kon nummer 11 Gusti een try maken. De conversie was helaas niet raak. Na twee minuten wist Huub erdoor te komen en een try te scoren. Deze conversie was wel raak. Daarna werd er nog een try gescoord door nummer 10 Joe maar de conversie was helaas niet raak.

Toen werden er nog twee try’s gescoord door dezelfde persoon onze nummer 12 Rein de eerste conversie was niet raak maar de tweede wel. Toen was het halftime, het stond al 38-0 voor de Oysters. 3 minuten na halftime werd er nog een try gescoord door Jelte. De conversie was raak. Dat betekent dat het 45-0 was. En in de jeugd rugby is de regel dat als het 45-0 is is de wedstrijd voorbij is en worden de spelers van beide teams gewisseld om samen de rest van de tijd nog vriendschappelijk te spelen.

Dus de eindstand was 45-0 voor de Oysters. De man of the match was nummer 12 bij RC Tilburg. En het was Huub bij de Oysters. Een mooie overwinning voor de Oysters!

Helaas geen winst Junioren

Verslag van Thijn Kuijpers

Verslag Tovaal/RCC-Oysters van 27 januari door Thijn. We speelden een wedstrijd tegen Roosenendaal/Tovaal. Ik was helaas geblesseerd maar heb een mooie sterke wedstrijd gezien. Eerste helft was RCC/Tovaal sterker dan ons en onze rucks waren niet super goed en we verloren ook veel de line-outs. Maar wij kwamen er ook paar keer door.

In de 2de helft waren wij beter maar we konden niet helemaal terugkomen. Ik denk dat we op de line-outs en tackelen moeten gaan oefenen in de training. Eindstand:36-19.