uitgelicht

Johannes Passion met Zuid-Nederlands Kamerkoor op Palmzondag in Petruskerk Oisterwijk


Ook in 2024 organiseert de Stichting Petrusconcerten Oisterwijk een uitvoering van het lijdensverhaal, getoonzet door J.S. Bach.

Het Zuid Nederlands kamerkoor (Foto: Remie Fotografie).

300 Jaar

Iedereen kent de wereldberoemde Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach. Zeker zo bekend is het kleinere broertje van ‘de Matthäus’: de Johannes Passion (BWV 245). Bach componeerde dit meesterstuk in slechts drie maanden tijd in 1724. Precies 300 jaar geleden dus. Op (goede) vrijdag 7 april 1724 werd de Johannes Passion voor het eerst uitgevoerd in Leipzig.

Dit derde eeuwfeest is voor de organiserende Stichting PetrusConcerten Oisterwijk (SPCO) reden om ook dit jaar de Johannes Passion weer te laten uitvoeren, net als in 2023, in de Oisterwijkse Petrus Banden-kerk.

Een van de eerdere concerten in de mooie Petruskerk in Oisterwijk (Foto: Frans Vermeer).

Ook in 2024 heeft SPCO zich weer kunnen verzekeren van de medewerking van het Zuid Nederlands Kamerkoor uit Tilburg, alsmede van (Brabants) Barokorkest Florilegium Musicum en solisten, waaronder een aantal met Oisterwijkse ‘roots’, alles onder algehele leiding van dirigent Rowan van der Westen.

Traditioneel vindt de uitvoering plaats op Palmzondag. In 2024 valt die op 24 maart. Aanvang: 15.00 uur.

De toegangsprijzen variëren – afhankelijk van de plaats in de kerk – van € 25 tot € 40, bij welke prijs het programmaboekje (met de gezongen teksten) en een kop koffie/thee in de pauze zijn inbegrepen.

Voor het eerst bestaat deze keer de mogelijkheid om in de kerk zelf gekozen plaatsen vast te leggen bij uw boeking. Kaarten kunt u bestellen via de website www.petrusconcerten-oisterwijk.nl.