ondernemers

In Memoriam: Frans van Riel


Onlangs ontvingen de leden van Schaatsclub De Vennen in Moergestel het trieste nieuws dat Frans van Riel (75) op woensdag 24 januari na een kort ziekbed is overleden. Frans was Lid van Verdienste van De Vennen Moergestel.

John Schepens, namens Schaatsclub De Vennen:

 

Frans van Riel op 8 maart 2008 tijdens zijn examen Starter-C bij het Zuid-Nederlands Kampioenschap Allround in Breda.

Frans werd tijdens de ledenvergadering van 2008 benoemd tot Lid van Verdienste van Schaatsclub De Vennen. Frans behoorde tot de groep die in 1987 het initiatief nam om de schaatsclub op te richten en was eenentwintig jaar lid van het bestuur. Als vader van twee schaatsende kinderen ging de aandacht van Frans, vanaf de eerste oriënterende vergadering van de initiatiefgroep, vooral uit naar activiteiten voor de jeugd. Frans verzorgde naast zijn bestuursfunctie jarenlang jeugdschaatslessen en was tot zijn aftreden zeer nauw betrokken bij de organisatie van de jeugdactiviteit aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen. Daarnaast begeleidde hij jarenlang de deelnemers aan het Kleine Banen Toernooi en speelde hij een belangrijke rol bij de organisatie van de Korte Baan wedstrijden op natuurijs en de feesten ter gelegenheid van diverse jubileumvieringen. Ook na zijn aftreden als bestuurslid leverde Frans als gediplomeerd starter nog altijd een bijdrage aan de schaatswedstrijden in Zuid-Nederland. In 2008 behaalde Frans zelfs het diploma Starter-C, waardoor hij regelmatig werd gevraagd om als starter op te treden tijdens Zuid-Nederlandse Kampioenschappen.

De oudere leden van Schaatsclub De Vennen zullen zich Frans herinneren als een fijne schaatsvriend die altijd bereid was om de handen mee uit de mouwen te steken. Frans, hartelijk dank voor alle mooie momenten die we met jou mochten beleven. Rust zacht.

We wensen Tiny, kinderen, kleinkinderen en familie heel veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verlies.