ondernemers

Gieren lachen brullen tijdens sauwels in Oisterwijks Döllekesgat


Het was weer gieren, lachen en brullen tijdens de jaarlijkse Sauwel en Gala avonden in de nieuwe Kunstkring (lees: Tiliander Oisterwijk).

Een heerlijke sfeer tijdens Gala 2024 (Foto: Masja Vlaminckx).

Twee nieuwe sauwelaars kregen de handen goed op elkaar, en er waren drie herkenbare van de voorgaande jaren. Uiteraard werden de nodige politici, notabelen en andere bekende Oisterwijkser op de hak genomen, met veel vette knipogen en vol gekkigheid. En er was zelfs plek voor een carnavaleske sneer naar onze website. Recent kwam het bericht, dweilen in plaats van los schieten, want geen Boerenbruiloft! Dat laat Kee niet gebeuren: ze heeft zichzelf zaterdag onthuld als de nieuwe bruid van Döllekesgat en naar verluidt een frietboer aan de haak geslagen. Wat daarvan moet komen, zal carnavalsmaandag vast en zeker duidelijk worden! Binnenkort volgen van de sauwels nog filmopnames, dan kan eenieder nog even mee- of nagenieten en alle grappen nog eens goed tot zich laten doordringen.

Henk Peijnenburg mocht de avond ‘voorzitten’ Prins en Raad van Elf waren uiteraard van de partij, samen met enkele honderden toeschouwers. Er was live muziek met onder andere De Böllekes en zanger Chiem. Brandwachter en Veldwachter waren weer van de partij. Vrijdag was gehuld in kleurrijk; zaterdag in gala. Mayk Schelfhout werd bedankt voor zijn inzet, dit jaar voor het laatst; de medewerkers van Tiliander hadden het opperbest onder controle; niet te vergeten alle vrijwilligers van de organisatie die dit alles weer mogelijk hebben gemaakt!

Alaaf!

Bekijk hier (klik) alle video’s van de complete sauwels!

Bekijk hier de uitgebreide fotoserie van Annita Schepens.

Bekijk hier de uitgebreide fotoserie van Masja Vlaminckx

Klik en lees meer over carnaval in onze dorpen!