ondernemers

Geen losschieten maar wel dweilen met de kraan open


De Boerenbruiloft in Oisterwijks Döllekesgat is komen te vervallen. Daarmee stond ook het traditionele losschieten van de bruid op de tocht.

CV Bont bij het Blèrkonkoers 2020 (Fragment uit de film van CV Bont)

‘Nou, da denken wij dus mooi himmel nie! Die kroegentocht moet blijven! Daar hebben we dus iets op bedacht waarmee een nieuwe traditie is geboren,’  aldus de organisatie. Dit jaar gaan ze in Oisterwijks Döllekesgat ‘Dweilen met de kraan open!’.

Vanaf nu vraagt Stichting Döllekesgat ieder jaar een andere vereniging, club of orkest de organisatie van de kroegentocht voor haar rekening te nemen. ‘CV Bont! bij het spits af. Achter de schermen zijn ze druk met de voorbereiding, maar een tipje van de spreekwoordelijke sluier kunnen we al wel oplichten. We bezoeken dit jaar niet vijf maar zes kroegen.’  Het gezelschap gaat 2 februari vanaf 19.00 uur respectievelijk langs ’t Molentje, Stadscafe Willeke, Bluebar, Lieve Lente, La Belle en ’t Gelagh.

Iedereen is welkom, het liefste met alvast je carnavalspak aan. Deelname is gratis.

Hieronder alvast een vooruitblik, met een leuke terugblik op carnaval met CV Bont:

 

 

Klik en lees meer over carnaval in onze dorpen!