ondernemers

Eerste schaatsers op natuurijsbaan Moergestel


Op de vennen kan het nog niet, maar op de ijsbaan in Moergestel is het al wel mogelijk: schaatsen op natuurijs.

Woensdagochtend zijn de eerste schaatsers toegelaten op de ijsbaan in Moergestel. Het betreft hier een aangelegde baan, met een dunne laag water, die la na enkele dagen vorst voldoende bevroren is om te schaatsen. De baan is in beheer van schaatsclub De Vennen. Vanwege het ondiepe water, is het een veilige plek om te genieten van de winterse sport.

IJsmeester Jan van de Wiel heeft ijsdiktes van 5 tot 6,5 cm gemeten. Hoewel eigenlijk overal 6 cm dikte nodig is, is toch besloten om de baan open te stellen voor kleinschalig gebruik. Massaal gebruik is echter nog niet verantwoord. Meer informatie en actuele opening over deze schaatsbaan leest u op de website van de club (klik).

 

Even de ijzers onderbinden en gaan (Foto: Toby de Kort).

De eerste schaatsers genieten van de winterse sport (Foto: Toby de Kort).