ondernemers

Water komt omhoog in kruipruimte


Zaterdag rond 13.45 uur werd de brandweer opgeroepen voor wateroverlast aan de Lindeparklaan in Oisterwijk.

Brandweer pompt water uit de kruipruimte (Foto: Toby de Kort).

‘Ter plaatse had men last van water in de kruipruimte, waardoor deels de elektra was uitgevallen,’ aldus de brandweer. Er werd met een pomp water weggepompt. ‘Helaas was het grondwater waardoor het waarschijnlijk pas echt zakt en wegtrekt wanneer het langere tijd droog is. De elektricien heeft noodmaatregelen getroffen waardoor in ieder geval de schuifdeur van het complex weer werkte. Hierna zijn wij teruggekeerd naar de post.’

Vanwege de vistrap – die hoger is uitgevoerd – blijft het water in de naastgelegen stroom hoger dan voorheen; daarmee ook het grondwater in de buurt. Het water in de stroom raakt bij veel regenval bijna de onderkant van de brug en loopt deels over het park.