Care Inn

Nog vijf dagen geniet van Moergestel Kerstdorp


Tot 31 december kunt u nog genieten van de zesde editie van Moergestel Kerstdorp. Centraal staat de prachtige kerk waarin een aantal speciale kerstgroepen komen te staan.

Kerststallen in vele formaten en kleuren …

Het belangrijkste onderdeel van Moergestel kerstdorp is de kerststallenroute. Een route van ongeveer 20 km langs een 25-tal kerststallen met diverse nieuwe locaties. De kerststallenroute in de kern van Moergestel is speciaal voor wandelaars, en is ongeveer 4,5 km lang. De start is vanaf de kerk op het St. Jansplein. De fiets- en wandelroutes worden in Moergestel huis-aan-huis verspreid. Mocht u er geen hebben ontvangen? Johan heeft het! De route is ook te downloaden via www.Erfgoedmoergestel.nl

Moergestel verlicht!

De winkeliers en de horeca gaan weer hun uiterste best doen om het centrum te voorzien van mooi verlichte kerstbomen en stallekes in de etalages. Ook is er een fotopuzzelwedstrijd. De organisatie roept de inwoners op om ook zelf bij te dragen aan de feestvreugde door een kerststal voor het raam te plaatsen of een sfeervolle verlichting (buiten) aan te brengen. De organisatie van Moergestel Kerstdorp heeft voor elk wat wils. En in Moergestel is het gratis parkeren.

Programma na Kerst

1. De Kerststallenroute (4,5 en 20 km) van 16 – 31 december. Bij voorkeur te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. Op 25 dec. zijn de meeste locaties niet open.

2. Tentoonstelling in galerie de Verdieping van Moergestel Kreatief in Kerstsfeer en klasse-foto’s van de basisscholen uit de jaren 1945 – 2010. Geopend in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur alsmede Tweede Kerstdag.

De samenwerkende organisaties zijn: Stichting Vrienden van St. Jan, Den Boogaard, Deelnemers kerststallenroutes, v.v.e. De Sonman, Ondernemend Moergestel, Galerie de Verdieping, de kerkhofploeg Cultureel Erfgoed Moergestel, Nieuwenhof en Parochie St. Jozef.