Care Inn

Moergestel Kerstdorp weer met vol programma


De zesde editie van Moergestel Kerstdorp is weer klaar. Van 16 tot en met 31 december zijn er diverse activiteiten. Centraal staat de prachtige kerk waarin een aantal speciale kerstgroepen komen te staan. Maar ook vader Abt stelt de kapel van het Trappistenklooster weer open.

Kerststallen in vele formaten en kleuren …

Het belangrijkste onderdeel van Moergestel kerstdorp is de kerststallenroute. Een route van ongeveer 20 km langs een 25-tal kerststallen met diverse nieuwe locaties. De kerststallenroute in de kern van Moergestel is speciaal voor wandelaars, en is ongeveer 4,5 km lang. De start is vanaf de kerk op het St. Jansplein. De fiets- en wandelroutes worden in Moergestel huis-aan-huis verspreid. Mocht u er geen hebben ontvangen? Johan heeft het! De route is ook te downloaden via www.Erfgoedmoergestel.nl

Oekraïens Kerstgebeuren

Een van de hoogtepunten dit jaar zijn de Oekraïense Kerstcreaties die in de kapel van Nieuwenhof te zien zijn. Ook prijken daar een vijftal Oekraïense iconen, beschikbaar gesteld door het museum Krona uit Uden. Op zondag17 december is er een speciale Oekraïense Kerstfair in de kapel van Nieuwenhof. Het jeugdorkest van de harmonie, een sax-duo, het koor Inspiration en enkele Oekraïense kinderen treden op. Dit mag u niet missen. Het begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

De Oekraieners zijn creatief bezig geweest en hebben armbandjes gemaakt en voedselstrengen voor de vogels. Ook kunt u genieten van typisch Oekraïense kleine gerechtjes. De opbrengst gaat naar een gezin uit de Oekraïne waar de man recent van is gesneuveld. De moeder met haar 4 kinderen kunnen best een steuntje in de rug gebruiken.

Moergestel verlicht!

De winkeliers en de horeca gaan weer hun uiterste best doen om het centrum te voorzien van mooi verlichte kerstbomen en stallekes in de etalages. Ook is er een fotopuzzelwedstrijd. De organisatie roept de inwoners op om ook zelf bij te dragen aan de feestvreugde door een kerststal voor het raam te plaatsen of een sfeervolle verlichting (buiten) aan te brengen. De organisatie van Moergestel Kerstdorp heeft voor elk wat wils. En in Moergestel is het gratis parkeren.

Programma

1. De Kerststallenroute (4,5 en 20 km) van 16 – 31 december. Bij voorkeur te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. Op 25 dec. zijn de meeste locaties niet open.

2. Tentoonstelling in galerie de Verdieping van Moergestel Kreatief in Kerstsfeer en klasse-foto’s van de basisscholen uit de jaren 1945 – 2010. Geopend in de weekenden van 11.00 tot 17.00 uur alsmede Tweede Kerstdag.

3. Kerstfair in de kapel van Nieuwenhof op zondag 17 december van 13.30 tot ongeveer17.00 uur.

4. Bijzondere kerstgroepen in de kerk met een kerststal van Jan Dijker (70 jaar oud), Kerstgroep uit het dierenrijk van Monument van Riel met als thema”Het aards Paradijs” en een bijzondere kerstgroep uit een Belgisch klooster. Openingstijden van de kerk (zij-ingang bij de dagkapel) op 17, 23, 24, 25 en 26 december van 11.00 tot 16.30 uur.

5. Trappistenklooster opent alleen op 23 en 24 december voor bezichtiging van de kerststal van 14.30 tot 17.30 uur.

De samenwerkende organisaties zijn: Stichting Vrienden van St. Jan, Den Boogaard, Deelnemers kerststallenroutes, v.v.e. De Sonman, Ondernemend Moergestel, Galerie de Verdieping, de kerkhofploeg Cultureel Erfgoed Moergestel, Nieuwenhof en Parochie St. Jozef.