ondernemers

Leerlingen 2 College Durendael Oisterwijk gaan van deur tot deur voor Kerstactie


De komende tijd kunnen inwoners van Oisterwijk en omgeving de leerlingen van Durendael aan hun deur verwachten. Zij halen geld op voor stichting Opkikker en Stichting Veer(le)kracht. Beide doelen zijn door de leerlingen zelf gekozen. En u kunt hen sponsoren!

Op donderdag 21 en vrijdag 22 december zijn de leerlingen van Durendael twee dagen lang dag en nacht in touw voor het goede doel. Zij nemen dan deel aan allerlei activiteiten waarvoor u hen kunt sponsoren. Voetballen, schaatsen, bordspelletjes, gamen, bingo, mysterietocht, heel Durendael bakt, Disney-quiz en nog veel meer. Docenten en medewerkers van school begeleiden hen hierbij.

Hoe kunt u sponsoren? 

Leerlingen die aan de deur komen hebben een leerlingenpas en een sponsorkaart bij zich. Sponsoren kan op twee manieren: contant of via de QR-code op de sponsorkaart. Standaard ziet u het bedrag staan van 2,50 (ten gunste van OMO- Ons Middelbaar Onderwijs). U kunt dit bedrag echter zelf aanpassen. Heeft een leerling een sponsorkaart zonder QR-code, dan kunt u contant geld geven. Hoeveel u sponsort, is dus  helemaal aan u. Iedere euro is welkom!

Waar gaat uw geld naartoe? 

Stichting Opkikker organiseert dagen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Stichting Veerlekracht is opgericht door Veerle, een meisje van 12 jaar uit Berkel-Enschot dat begin dit jaar overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Met het geld dat de leerlingen ophalen hoopt Stichting Opkikker heel veel gezinnen die te maken hebben met een ernstige ziekte een zorgeloze tijd te kunnen geven. Stichting Veerlekracht doneert het geld voor onderzoek naar hersenkanker door het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.  Op vrijdagmiddag 22 december maken wij het totaalbedrag van de Kerstactie bekend.

Namens alle leerlingen, docenten en medewerkers van Durendael, hartelijk dank voor uw gulle gift!